Política

birmània

Massacre a Birmània en un atac de l’exèrcit contra la resistència

Almenys mig centenar de persones han mort en un bombardeig contra un acte del govern d’Unitat Nacional a la regió de Sagaing

Almenys cinquanta persones han mort aquest dimarts en un atac aeri de l’exèrcit birmà contra un acte organitzat pel govern d’unitat nacional, que es declara l’autoritat legítima de Birmània després del cop d’estat del febrer del 2021, a la regió de Sagaing, al nord-est del país, segons informa l’agència Efe. L’atac, explica l’agència, va tenir lloc durant la inauguració d’una oficina administrativa vinculada al govern d’Unitat Nacional a la localitat de Pazigyi, a Sagaing, un dels principals feus de la resistència.

Mitjans locals independents com The Irrawaddy, precisen que els avions militars han llançat dues bombes mentre un centenar de persones assistien a la inauguració de l’anomenada Oficina de l’Autoritat Popular a Pazigyi.

Es tracta d’un dels atacs més sagnants dels quals es té coneixement des de l’arribada de l’exèrcit al poder mitjançant un cop d’estat, l’1 de febrer de 2021, posant fi a una dècada de transició democràtica i enfonsant el país en una espiral de violència i semianarquia, amb els militars controlen amb prou feines una quarta part de la nació. El 27 de març passat, el líder de la junta militar, Min Aung Hlaing, va advertir que “sotmetrà amb fermesa” a la resistència, posant concretament l’accent en el govern d’unitat popular i el seu braç armat, les forces per a la defensa del poble, durant una desfilada militar amb motiu del Dia de les Forces Armades.

El govern d’unitat nacional, que opera en la semiclandestinitat, va ser creat en part per exdiputats del govern de la Premi Nobel de la Pau Aung San Suu Kyi, derrocat pels militars, mentre que les forces de defensa del poble van sorgir poc després nodrides sobretot per joves que es van sumar a la lluita armada i van ser entrenats per les guerrilles de les minories que operen al país des de fa dècades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona