Política

ÀFRICA

Almenys un centenar de morts en els enfrontaments al Sudan

Unes 950 persones també han resultat ferides des que dissabte van esclatar combats entre l’exèrcit del país i el grup paramilitar Forces de Suport Ràpid (FAR)

Un centenar de persones han mort i unes 950 han resultat ferides des de dissabte en els enfrontaments entre l’exèrcit del país —lleial al general Abdel Fattah al-Burhan, cap del Consell Sobirà de govern de transició del Sudan— i el grup paramilitar Forces de Suport Ràpid (FAR) —dirigit pel general Mohamed Hamdan Dagalo, també conegut com ‘Hemedti’, cap adjunt del consell—, segons informa el Comitè Central de Metges sudanès, entitat que ha alertat que la xifra de víctimes podria ser molt superior, i l’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha afirmat, segons recull el diari britànic ‘The Guardian’, que alguns hospitals s’estan quedant sense reserves de sang ni subministraments crítics per tractar ferits.

El Comitè Central de Metges sudanès també ha denunciat que els uniformats estan utilitzant instal·lacions sanitàries com a “refugi” i ha recordat que utilitzar hospitals amb finalitats bèl·liques és “un crim contra la Humanitat, contra els valors i la moral, i contra els tractats i convenis que prohibeixen la seva violació”.

Davant l’escalada de violència a ciutats molt poblades, diumenge l’exèrcit i les FAR van acceptar una proposta de l’ONU per establir corredors humanitaris i cessar els combats a zones residencials durant un breu període de tres hores, la qual cosa va permetre l’evacuació de més de mil residents a Khartum, segons l’agència Efe, que cita fonts de la Mitja Lluna Roja sudanesa.

Greus atacs als hospitals

El Sindicat de Metges del Sudan va denunciar ahir que els hospitals de Khartum i altres ciutats del país estan sent atacats i diversos han quedat “completament fora de servei” durant els enfrontaments entre l’exèrcit i el grup paramilitar Forces de Suport Ràpid (FAR), que ja ha provocat un centenar de morts i gairebé un miler de ferits des de dissabte. En un fil a Twitter, el sindicat denuncia que ha fet una crida reiterada a les parts implicades en el conflicte perquè no ataquin les instal·lacions sanitàries i les mantinguin segures però les institucions sanitàries de Khartum i ciutats de tot el país estan sent atacades amb força per artilleria i armes de foc i s’han confirmat danys greus a diversos hospitals, alguns dels quals han quedat totalment fora de servei , una situació que qualifiquen de “clara violació de la humanitat internacional, de la llei i de les cartes que estipulen la protecció de les institucions sanitàries com a zones neutrals i segures”. L’entitat demana la creació immediata de passos segurs per a ambulàncies i que se’ls proporcionin líquids intravenosos, bosses de sang i ajuts mèdics als hospitals i unitats de salut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona