Política

Escòcia

Detingut Colin Beattie, tresorer de l’SNP

L’arrest s’ha fet en el marc d’una investigació de la policia escocesa sobre el finançament i les finances de la formació independentista

La policia escocesa ha detingut i està interrogant aquest dimarts el tresorer del Partit Nacional Escocès (SNP), Colin Beattie, en el marc de la investigació sobre el finançament i les finances de la formació independentista, segons informa la BBC.

Beattie, de 71 anys, va exercir com a tresorer del partit durant 16 anys fins que, el 2020, va ser derrotat per Douglas Chapman en unes eleccions internes, però va tornar al càrrec quan Chapman va dimitir un any després adduint que “no havia rebut el suport ni la informació financera” que necessitava per portar a terme les seves funcions com a tresorer.

La detenció de Beattie es produeix després que el 5 d’abril l’exdirector executiu de l’SNP, Peter Murrell, marit de l’exprimera ministra escocesa Nicola Sturgeon, també fos arrestat, tot i que posteriorment va ser alliberat sense càrrecs a l’espera d’una investigació addicional. El domicili d’Sturgeon i Murrell va ser escorcollat a fons per la policia i el cas segueix obert.

La policia escocesa va iniciar una investigació formal sobre les finances de l’SNP el juliol del 2021 després de rebre una sèrie de denúncies sobre com s’utilitzaven les donacions econòmiques fetes al partit. En els últims dies també s’ha posat en dubte la sostenibilitat de les finances del partit després que el diari The Sunday Times publiqués que el tresorer va avisar el partit sobre el fet que hi havia dificultats per quadrar els números per la caiguda de donants i afiliats. Llavors el nou primer ministre escocès i líder de l’SNP, Humza Yousaf, va negar les informacions i va defensar la solvència del partit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia