Política

ÍNDIA

El Suprem indi comença a examinar la legalització dels matrimonis homosexuals

Els demandants volen igualtat “amb els nostres germans heterosexuals”

El govern del país s’hi oposa perquè, afirma, és una competència del parlament i un matrimoni és només entre un home i una dona

El Tribunal Suprem de l’Índia comença aquest dimarts a escoltar els arguments per a la legalització dels matrimonis homosexuals, davant la petició dels demandants d’igualtat “amb els nostres germans heterosexuals” i l’oposició del govern. El tribunal —format per cinc magistrats del màxim òrgan judicial del país i dirigit pel president del Suprem, D.Y. Chandrachud— ha d’examinar diverses peticions de parelles homosexuals que volen legalitzar els seus matrimonis cinc anys després que la cort tombés una llei britànica de feia més de 150 anys que castigava els actes “contra natura” i criminalitzava amb penes de presó les relacions entre persones del mateix sexe.

“Quin és el sentit de dir que només la criminalitat al dormitori ha desaparegut, però no a l’esfera pública?”, ha preguntat Mukul Rohatgi, un dels advocats dels demandants, en explicar les dificultats a les quals s’enfronten les parelles del mateix sexe per la manca de reconeixement al país. Els demandants busquen una “declaració de la màxima cort” que legalitzi els matrimonis homosexuals perquè “el legislatiu la segueixi... i llavors la societat també la seguirà”, ha dit el lletrat, segons Efe.

En canvi, l’executiu indi s’oposa no només a les peticions, argumentant que el deure de decidir la legalitat del matrimoni homosexual és una competència del parlament, sinó també repetidament a les unions entre persones del mateix sexe, ja que afirma que un matrimoni és només entre un home i una dona. “La intenció del legislador ha estat reconèixer una relació entre un home biològic i una dona biològica”, ha dit durant l’audiència el fiscal general indi Tushar Mehta, a qui Chandrachud ha amonestat en afirmar que “la noció d’home i dona no és absoluta”.

La qüestió de la legalització de les unions entre persones del mateix sexe va arribar al Tribunal Suprem —que encara no ha anunciat quan prendrà una decisió— després de passar per diverses corts inferiors i ha generat una gran expectació entre la comunitat LGTBI del país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona