Política

POlÍTICA

Paneque (PSC) veu necessària una taula de coordinació permanent amb els comerciants

La candidata a l’alcaldia de Girona pel PSC considera que a Girona li cal una millor cura de l’espai públic en les zones comercials

Paneque i Cots plantegen millorar el suport als comerciants

La candidata la candidata socialista a l’alcaldia de Girona, Sílvia Paneque, ha proposat avui la creació d’un taula de coordinació permanent amb els comerciants de la ciutat, la millora de l’espai públic a les zones comercials (i, de fet, arreu de la ciutat) i ajudes municipals al comerç, per exemple mitjançant campanyes de tiquets de descompte. Paneque, acompanyada de la número cinc de la candidatura, Cristina Cots, ha visitat avui als representants d’algunes associacions de comerciants i ha explicat algunes de les mesures del programa socialista en matèria suport al comerç.

“Portem mesos fent visites a comerços i a diverses associacions de comerciants i hem constatat que els comerços de Girona se senten poc acompanyats per aquest govern”, ha explicat Sílvia Paneque. “Els comerciants de Girona reclamen tenir un Ajuntament preocupat pel comerç, que els acompanyi amb recursos econòmics, però també a nivell humà”, ha afegit. En aquestes trobades, els comerciants han explicat situacions de descoordinació que els han afectat, per exemple a la zona de Ballesteries obres que s’han fet en plena època de forta facturació per ells. “Hi ha tot un treball de coordinació que es pot fer fàcilment”, ha explicat la candidata socialista. “Una cosa tan senzilla com acotar les llicències d’obres a èpoques que ells no facturin tant, per exemple, o que no hi hagi talls de carrer sense avisar, són qüestions que s’han de poder fer”, ha explicat. “I, per tant, el que implantarem segur és una taula de coordinació permanent entre els comerciats i el govern per poder millorar tots aquests aspectes del dia a dia”, ha explicat Paneque.

Paral•lelament, és necessària la millora de l’espai públic. “Ens diuen que tinguem els carrers nets perquè la gent hi passegi, que ells ja s’encarreguen del seu aparador i de vendre”, ha explicat la candidata. Sílvia Paneque i Cristina Cots han explicat aquestes mesures des de la Rambla, un espai que l’alcaldable socialista porta temps denunciant que, tot i ser el rovell de l’ou de Girona pateix una situació deixadesa. “

Si ens passegem per les voltes de la Rambla o pel pont de les Peixateries Velles, veurem com ubicacions tan icòniques i tan cèntriques estan brutes o rovellades, un exemple de que cal millorar la cura de l’espai públic”, ha dit.

D’altra banda, l’alcaldable socialista proposa també el suport al comerç mitjançant accions com ajudes en forma de vals de descompte per usar al comerç. En aquest sentit, ha recordat que els comerciants de la ciutat venen arrossegant la crisi de Girona va ser l’única ciutat de la nostra dimensió que no va articular cap mena d’ajut directe als comerciants i, per tant, ens sembla que és hora d’ajudar-los a acabar de sortir d’aquest període que per a ells va ser molt complexala pandèmia, ha afirmat Paneque.

Cristina Cots, per la seva banda, s’ha mostrat partidària dels bons de descompte, amb els quals s’aconsegueix duplicar o triplicar el tiquet mitjà. “Aquestes mesures s’han aplicat a altres ciutats, per exemple a Reus mateix funciona des de fa 5 anys, a Figueres s’ha aplicat, a Palma de Mallorca els funciona moltíssim i creiem que és una mesura que els comerciants rebrien de molt bon grat”, ha explicat Cots.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Tres Nobel de la Pau rebutgen l’acusació de terrorisme contra Wagensberg

barcelona
estat espanyol

Un jutjat investiga la dona de Pedro Sánchez per tràfic d’influències i corrupció

barcelona
política

Montero afirma que l’Estat protegeix els “interessos de Catalunya” transferint-hi recursos “suficients”

barcelona
política

El Govern va renovar el compromís amb Hard Rock abans de pactar els pressupostos

barcelona
Maite Selva i Huertas
Alcaldessa de Begur (Sempre per Begur i Esclanyà - JxCat)

“El Conservatori del Litoral ens semblaria una eina útil”

Begur

Fragmentats a buscar un estat

Barcelona
política

Calma després de la tempesta

barcelona
la crònica

“Necessitem un conflicte amb Espanya”

política

Llibres, roses i un 12-M pel mig

Barcelona