Política

Borràs: “No necessitem ministres ni consellers fent promeses”

Presumeix que a Junts no li cal “anar fent renúncies” per créixer electoralment

Crítiques a la gestió de Rodalies del govern espanyol i la responsabilitat implícita d’ERC

La presidenta de Junts, Laura Borràs, ha criticat aquest migdia el desembarcament de ministres socialistes, però també la implicació dels consellers republicans en la campanya per a les municipals. “No necessitem ministres ni consellers que vinguin a fer promeses que no compliran”, ha proclamat en un acte de suport a l’alcaldable de Castelldefels, Xavier Amate, en què, per cert, també hi havia Enric Puigdemont, germà del president a l’exili. “Necessitem ministres de la república catalana independent, no ministres a l’Estat espanyol”, ha tancat. Borràs, en aquest sentit, ha destacat que Junts presenta candidatura a tots els municipis del Baix Llobregat, i ho fa amb un discurs uniforme. “Ens presentem arreu del país i defensem el mateix, no necessitem anar fent renúncies per créixer electoralment dissimulant el que som”, ha reblat també

La presidenta suspesa del Parlament ha lamentat que “no es nota” que la ministra de Transports, Raquel Sánchez, hagués estat abans alcaldessa de Gavà, perquè no s’ha resolt el caos a Rodalies, i ha presumit alhora que ella va votar contra la investidura de Sánchez. “Ja sabíem que no portaria res de positiu a Catalunya, no donem els nostres vots a canvi de res”, ha burxat, igualment en al·lusió velada a ERC. Borràs ha constatat que la taula de diàleg, “ara la tenen ben plegada”, i que “el que havia de ser la gran solució ha estat una gran decepció”. Per això ha reclamat deixar estar l’acord de claredat que proposa ara el president Aragonès. “Res de rodes de procés, el que hem de fer és no marejar més la perdiu”, ha tancat.

El portaveu del partit al Senat, Josep Lluis Cleries, també ha criticat la “gestió nefasta” i la “desinversió crònica” de Rodalies. “Cada tren que arriba tard, és amb el vot d’ERC”, ha incidit. “Si no saben fer oposicions, no sé com portaran això dels trens”, ha conclòs.

Trias defensa posar “al centre” les necessitats de les dones

El candidat de Junts a Barcelona, Xavier Trias, ha defensat aquest matí que la ciutat s’ha d’adaptar a les “necessitats de totes les dones” i que no sigui “feminista només de discurs”. “ Trias aposta per posar “les necessitats de les dones” al “centre” de totes les polítiques públiques, i ha proposat promoure els estudis de ciència entre les dones, la igualtat en els càrrecs de direcció tant en el sector públic com en el privat i “una ciutat segura per a les dones”. En un acte electoral a Nou Barris aquest matí on ha presentat les dones que formen part de la seva candidatura, on ha celebrat que n’hi ha més que homes, Trias ha carregat contra els “paladins” que “s’omplen la boca” parlant de feminisme: “Ho hem de dir i ho hem de fer”. Abans, l’exconsellera d’Acció Exterior i número 4 de la llista, Victòria Alsina, ja ha via criticat que el feminisme que “impera” és “un pèl dogmàtic” i “vinculat a l’esquerra populista”, i ha constatat que “no totes les dones” se senten “còmodes”. “El feminisme ha de captar la diversitat”, ha reclamat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA