Política

Illa crida a mobilitzar el vot el 28-M com a primer pas per a la Generalitat

Veu “nerviosisme” en algunes crítiques rebudes ahir, en al·lusió a ERC, i ha criticat que amb la queixa “no s’aixeca un país”

Insta el govern a “decidir” sobre els grans projectes encallats, i ha reclamat més dinàmica de col·laboració entre institucions

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha fet aquest migdia una crida a la “mobilització màxima” del vot socialista a les municipals arreu de Catalunya, com a “pas previ” a l’assalt que vol fer en les properes eleccions catalanes a la presidència de la Generalitat. En un míting a Tarragona de suport a l’alcaldable Rubén Viñuales, el líder socialista ha demanat el suport de qui els l’havien donat fa uns anys i després els el van retirar, però també el dels que no els han donat mai confiança “però ara veuen que això no va ni amb rodes”, a fi d’”obrir una nova etapa”.

En aquest sentit, en al·lusió velada a ERC que ahir va carregar contra els socialistes, Illa ha demanat una campanya “respectuosa” i ha dit que veu “nerviosisme”, ja que algunes expressions no li han agradat i algun llenguatge no li ha semblat adequat, sense explicitar més. “Així no s’aixeca un país ni una ciutat”, ha reblat, abans d’acabar: “No podem estar queixant-nos i lamentant-nos tot el dia. El dirigent socialista, que ha reivindicat el paper de Miquel Roca o Jordi Solé Tura com a pares de la Constitució, ha reclamat un cop més que Catalunya necessita “política útil”, i ha instat el govern a “decidir” sobre grans projectes i infraestructures que duen temps encallats, d’acord amb “l’interès general”, i la “majoria silenciosa que no s’expressa amb pancartes o manifestacions altisonants”. “Portem anys donant voltes a les coses i no decidim mai”, ha lamentat, mentre també ha criticat que segueix escoltant “propostes divisives”, i ha demanat que se’n facin d’ambicioses però realistes. Illa s’ha mostrat partidari d’engegar “dinàmiques de col·laboració”, enlloc d’utilitzar la confrontació, entre la ciutadania i els diversos estaments de govern. “Aquest és el signe dels propers anys”, ha augurat.

Així mateix, el socialista també ha tornat a expressar la “decepció i tristesa” amb Laura Borràs perquè tot i haver estat “condemnada per corrupció s’enganxa a la cadira” de la presidència del Parlament. “Té tot el dret del món a defensar-se, però no a arrossegar el Parlament en la seva defensa”, li ha recriminat, mentre també ha lamentat que ni el seu partit, ni ERC ni la CUP siguin capaços “de posar-la al seu lloc”.

Viñuales, pel seu cantó, ha reclamat un govern de la Generalitat que doni suport a Tarragona “com ho fa el d’Espanya”, d’on venen les “grans obres” previstes els propers anys, i ha reivindicat el lideratge de la ciutat dins de la seva àrea metropolitana. “Ha arribat el moment que Tarragona pensi en gran”, ha conclòs.

Collboni oferirà pràctiques remunerades si és alcalde

El candidat del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, oferirà pràctiques remunerades per a 1.400 joves si és alcalde després del 28-M. En un acte aquest matí a Nou Barris, acompanyat del ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta, l’alcaldable ha dit que vol garantir que els joves que vulguin emancipar-se puguin fer-ho amb un habitatge assequible i “possibilitat de feina digna i ben pagada”. Per això ha promès facilitar unes pràctiques professionals remunerades a joves menors de 30 anys que hagin acabat els seus estudis de Formació Professional o universitaris. Iceta, que ha tret pit de la gestió del govern espanyol, ha avisat que “no n’hi ha prou amb anar per davant” a les enquestes i ha demanat una “victòria àmplia i contundent” per assegurar l’alcaldia al PSC. De fet, veu els altres alcaldables “una mica nerviosos” perquè estan actuant amb un “tots contra Collboni”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones, tot i no respectar-los

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona