Política

Colau diu que són l’“única garantia” que evitarà ampliar l’aeroport

Albiach demana el vot dels comuns per evitar “les macroocurrències de la pinça de Junts i el PSC”

En l’escenari adient d’El Prat de Llobregat, en la tradicional cita anual de la paella metropolitana del Baix que enguany l’han fet coincidir amb la campanya electoral, En Comú Podem s’ha reivindicat com l’única formació que pot aturar l’ampliació de l’aeroport. El tema One more Time de Daft Punk que els acompanya a l’inici dels actes en aquest comicis i l’escenari ja era un presagi que el discurs dels d’Ada Colau aniria, bàsicament, de parlar d’aquesta infraestructura. Primer ho ha fet el candidat i alcalde del municipi, Lluís Mijoler, i després una explícita Colau que ha assegurat que som“l’única garantia que no es faci l’ampliació” i “sí a preservar la Ricarda”.

Colau ha fet una crida a la mobilització després de constatar al seu parer com Xavier Trias (Junts) i Jaume Collboni (PSC) “obren la porta a un acord de govern” que “basaran el l’ampliació de l’aeroport i no ho podem permetre”. Colau ha afirmat que treballaran de forma “propositiva” per possibilitar pressupostos a Barcelona, la Generalitat o l’Estat però condicionant-los a les necessitats del territori: “Necessitem més i millors rodalies i ampliar el verd”.

En la intervenció de la presidenta del grup parlamentari, Jéssica Albiach, ha demanat el vot perquè representen “el sentit comú de la majoria” davant de les “macroocurrències” de la “pinça” de Junts i el PSC, posant d’exemple, a banda de l’ampliació de l’aeroport del Prat, el de Hard Rock al camp de Tarragona, la voluntat per portar a Catalunya la Ryder Cup de golf. Segons Albiach, Junts ja en comença a parlar i “això vol dir que el PSC ho defensarà també” en un dels “contextos més greus que ha patit la sequera al nostre país”.

En l’acte dels comuns, hi han participat també Ernest Urtasun, eurodiputat d’En Comú Podem; Gerardo Pisarello, portaveu d’En Comú Podem al Congrés, i Candela López, alcaldable per Castelldefels.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona
escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona
política

La incertesa per la carta de Sánchez sacseja l’inici de campanya pel 12-M

barcelona
Estat espanyol

Feijóo diu que Sánchez fa una “operació de supervivència política”

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona
Estat espanyol

Manos Limpias admet que la denúncia es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona