Política

La CUP Olot vol començar la recuperació dels aiguamolls de la Moixina

El grup municipal de la CUP ja va portar aquesta iniciativa al Ple municipal, que va ser aprovada per unanimitat del ple el març de 2023

La CUP proposa fer realitat la restauració i ampliació dels aiguamolls de la Moixina. Segons Bruna Cañada (número quatre de la candidatura), “totes les ciutats han de fer els deures davant l’actual context de crisi climàtica, ambiental i de biodiversitat”. Els aiguamolls, explica Cañada, “compten amb un alt valor ecosistèmic, perquè són refugi i llar d’una gran biodiversitat d’espècies animals i vegetals i perquè contribueixen a la mitigació de temperatures i la captació de CO2”.

Tot i que ara els paratges de la Moixina representen un espai de menys de 2 ha de superfície, a començaments del segle XX, l’espai d’aiguamolls ocupava més de 20 hectàrees. La intenció de la CUP és començar una recuperació que permetria començar a revertir aquesta situació. A més, explica Cañada, “els aiguamolls són espais naturals capaços de recuperar la seva biodiversitat de forma molt ràpida”, és a dir, que l’actuació aportaria beneficis a curt i mitjà termini.

El grup municipal de la CUP ja va portar aquesta iniciativa al Ple municipal, que va ser aprovada per unanimitat del ple el març de 2023. El cap de llista cupaire, Jordi Gasulla, considera que “caldrà un govern amb voluntat política per aplicar-la i que no quedi en un calaix, com ha passat amb altres iniciatives aprovades durant els últims quatre anys”.

Des de la CUP han recordat que la Secretària d’Acció Climàtica, Anna Barnadas, va assegurar que “els diners no serien un problema” a l’hora de tirar endavant el projecte de recuperació dels aiguamolls. En aquest sentit, la formació cupaire ha manifestat la seva predisposició d’iniciar converses formals amb la Generalitat per posar fil a l’agulla durant el proper mandat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona
política

L’Estat descarta que el Suprem actués amb “directrius”, al judici a l’1-O

BARCELONA
polònia

Detenen un home acusat de planejar un atac contra Zelenski

barcelona
Canvi Climàtic

Escòcia renuncia a reduir les emissions un 75% el 2030

Barcelona
unió europea

Brussel·les proposa un acord de mobilitat juvenil amb el Regne Unit

barcelona