Política

la crònica

jordi Ferrer

Anar en bus o ser-hi tot el dia

El debat electoral a Girona organitzat per TV Girona i El Punt Avui, dimarts a l’edifici de la Generalitat de Catalunya, va incloure un petit test sobre els gustos personals dels sis caps de llista convidats. Al vicealcalde i cap de llista d’ERC, Quim Ayats, i als altres cinc alcaldables els van demanar com es movien per Girona: el republicà va dir que es movia a peu. Però també hi ha un altre Quim Ayats que es mou en bus, com a mínim, les dues setmanes de campanya electoral. I aquest és al bus tot el dia, igual que Jaume Veray (PP).

ERC i el PP són les dues formacions que han contractat propaganda en els busos de Girona. Durant dues setmanes l’eslògan d’ERC (Endavant, Girona!) i el del PP (Girona entre tots) són visibles en més d’un barri amb una imatge del candidat al darrere i als dos costats del vehicle.

Els republicans expliquen que ho van fer fa quatre anys i que els va donar bon resultat. Així, Ayats va en bus en dos vehicles de la línia 1 i en un de la línia 11. “L’1 recorre tot Girona de nord a sud, des del Trueta i fins a la [nova] Clínica Girona i ens interessava.” L’L11 circula, entre altres barris, per Montilivi, l’Eixample, el Barri Vell i la Devesa. Els republicans van decidir contractar els cartells fa cinc mesos, quan ho explotava una altra empresa.

El PP, amb l’exregidora Concepció Veray de cap de campanya, també va pensar que el candidat anant en bus seria un bon reclam. Veray circula per la línia 7, que té els dos extrems a Can Gibert i al campus de la UdG al Barri Vell i Torre Gironella. El PP no té cap regidor i aspira a tornar al ple.

Amb una despesa limitada, les formacions no escatimen esforços en cartells en tanques i fanals, i grans panells amb un retrat del candidat. ERC, per exemple, ha posat 500 cartells de lona, feta de polipropilè, un plàstic resistent. Els republicans també han inserit publicitat a les xarxes socials o en mitjans d’informació escrits, però han centrat l’atenció en els elements del carrer, que són vistos de manera més equitativa, consideren.

L’empresa Transports Municipals del Gironès (TMG) no gestiona la publicitat dels busos. L’Ajuntament va convocar un concurs i el vencedor va ser una societat de València, Publicesa XXI SL, que va arrencar al febrer. Potser les candidates que es desplacen en bus –així ho van dir dimarts Sílvia Paneque (PSC) i Camino Fernández (Ciutadans)– hauran coincidit amb els dos que hi són tot el dia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona