Política

Marín guanya sense revalidar la majoria a l’Hospitalet

Vox entra a l’Ajuntament amb tres regidors i Cs desapareix, mentre que ERC i el PP empaten en el segon lloc

La segona ciutat catalana en nombre d’habitants continua sent un bastió clar del socialisme, tot i que la pèrdua d’un regidor fa que l’actual alcaldessa, Núria Marín –que ocupa el càrrec des del 2008–, ja no tingui majoria absoluta. A molta distància dels seus competidors i amb gairebé el 40% dels vots, no li ha passat factura l’escàndol de la presumpta corrupció en la gestió del Consell Esportiu de l’Hospitalet que va implicar dos dels seus regidors. Marín va quedar exonerada el juny de l’any passat de qualsevol responsabilitat, i la incògnita sobre els efectes electorals del cas es va esvair ahir a la nit.

El segon i el tercer lloc se l’han disputat ERC-EUiA i el PP, que finalment han aconseguit quatre regidors cadascun. Els primers, encapçalats per Jaume Graells (exsocialista que va denunciar el cas del Consell Esportiu), han perdut un regidor i quatre punts percentuals respecte al 2019. En canvi, els populars han doblat el nombre de vots i han guanyat tres edils més respecte als que tenien. El partit damnificat ha estat Ciutadans, que desapareix del consistori i perd els quatre regidors, amb un resultat gairebé anecdòtic de només el 2,3% dels vots. L’Hospitalet en Comú Podem manté els seus tres regidors, amb gairebé un 10% dels vots. Això sí, ha quedat sobrepassat en percentatge de vots per la ultradreta de Vox, que també assoleix tres regidors i un 10,2% de les paperetes. A l’Hospitalet, com ha passat arreu del país, hi ha hagut un alt percentatge d’abstenció: la participació ha baixat 10 punts respecte al 2019 i no ha arribat al 48%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.