Política

Trias aposta per negociar amb PSC i ERC

“Trobarem maneres d’entendre’ns entre tots els que hem demanat el canvi”, ha assegurat

Maragall creu que la seva formació pot ser “decisiva”

“Qui guanya és la persona que ha de prendre la iniciativa”. Xavier Trias ha assumit el paper de vencedor de les eleccions municipals de Barcelona, amb 11 regidors, i ha assegurat aquest matí en declaracions a diversos mitjans que es posarà en contacte tant a PSC com a ERC perquè “s’ha de produir un canvi” a la capital catalana com pensa que “demana la gent” tenint en compte els resultats electorals. “Trobarem maneres d’entendre’ns entre tots els que hem demanat el canvi”, ha assegurat el cap de llista de Junts. Ha reiterat que als darrers comicis es va produir una situació “molt negativa, que va ser l’operació Valls” i ha apostat per forjar “un govern fort” amb “fórmules d’entesa”. El que té molt clar Trias, pel que fa és que les urnes han demanat el canvi i que aquest no passa perquè torni un govern amb Colau i Collboni.

Trias també s’ha referit a l’entrada de Vox al consistori barceloní. Ha apuntat que “no hi haurà cordó sanitari” i ha assenyalat que tractarà de mantenir una relació “cordial i educada” amb els representants d’aquesta formació. Tot i això, ha volgut deixar molt clar que en cap cas governarà amb aquesta formació ni acceptarà els seus vots per ser alcalde: “No els necessitem per res els seus vots”.

Maragall

Deixant molt clar que és d’hora per avançar moviments, el candidat d’ERC a l’alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ha defensat aquest dilluns que tot i que la seva formació ha perdut la meitat de regidors i ha caigut fins a la quarta posició al consistori,“pot ser no només significativa sinó decisiva” a l’hora de decidir el futur polític de la capital catalana. En campanya, Maragall havia retret reiteradament a la candidata de Barcelona en Comú, Ada Colau, que fa quatre anys fes un pacte “absolutament incoherent i antinatural” amb Manuel Valls per evitar que ell fos alcalde. En una entrevista a Els Matins de TV3, el republicà ha assegurat avui que ell no farà el mateix i ha deixat clar que respecta el “candidat més votat i la seva funció, que és iniciar converses per veure fins on arriben”. Ser la força més votada és “definitori” en unes eleccions municipals, ha dit en referència al líder de Junts Xavier Trias, però també ha apuntat que hi ha “alternatives” sempre que estiguin basades en una “determinada coherència i legitimitat”.

“Tots sabem sumar però la qüestió és com passen de l’aritmètica a la política”, ha dit Maragall, que deixa clar que això significa que qualsevol acord s’ha de basar en “la responsabilitat, la coherència” i en el projecte de ciutat, evitant “la precipitació i les frivolitats”. En tot cas, creu que “Barcelona necessita un govern estable i fort” i que la ciutadania ha “expressat un clar rebuig al model” actual.

BComú aposta pel tripartit

El número dos de BComú, Jordi Martí, ha obert la porta a fer alcalde el candidat del PSC, Jaume Collboni, que ha quedat en segon lloc a les eleccions per darrere de Xavier Trias de Junts. En una entrevista a TV3, recollides per l’agència ACN, Martí ha destacat que hi ha una majoria àmplia que permetria un govern “progressista i d’esquerres”. I s’ha referit a BComú, PSC i ERC com les tres forces que han permès el conjunt de transformacions dels últims 4 anys sota el mandat d’Ada Colau.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Almenys vuit morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona
orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona