Política

L’empat a vots a Sant Feliu de Buixalleu, pendent d’impugnació

La junta electoral ha de decidir sobre la validesa d’unes butlletes d’ERC amb marques de bolígraf

Les eleccions de diumenge van deixar un empat tècnic entre Junts per Catalunya i ERC a 227 vots. La junta electoral ha de pronunciar-se abans de divendres sobre la impugnació d’unes butlletes favorables als republicans que tenien algunes marques de bolígrafs –creus o rodones petites– . Si les dona per vàlides, el divendres d’aquesta setmana la junta decidirà amb un sorteig el guanyador. Tots dos partits estan empatats a tres regidors, i qui guanyi el sorteig se li atribuirà un quart regidor. Als mateixos comicis, van concorre Entesa per Sant Feliu de Buixalleu-Indepedents de la Selva, que va obtenir 38 vots, i el PSC, que va tenir un sol suport.

El cap de llista de Junts per Catalunya i actual alcalde accidental, Josep Roquet, ha afirmat que, guanyi qui guanyi, els veïns de Sant Feliu han deixat clar que volen que tots els regidors s’entenguin i, per això, aposta per un govern d’unitat.

Xavier Santos (ERC) no té tan clar si hi ha d’haver un acord de govern. Això no obstant, no hi tanca la porta i ho deixa a mans del seu grup. Cal tenir en compte que si s’arriba al sorteig, qui guanyi pot governar en majoria si vol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.