Política

La sort decidirà l’alcalde

Un sorteig de la junta electoral decidirà divendres el guanyador de les eleccions a Sant Feliu de Buixalleu

Abans, però, haurà de resoldre la impugnació d’uns quants vots favorables al partit republicà

Encara que pugui semblar una broma, no ho és. Qui ha guanyat les eleccions a Sant Feliu de Buixalleu ho decidirà un cara o creu després de tirar una moneda a l’aire o qualsevol altra forma de sorteig. Sigui com sigui, l’alcalde l’escollirà la sort. I és que les eleccions de diumenge passat van deixar un empat entre Junts per Catalunya i ERC a 227 vots. Tots dos partits van aconseguir el 45,8 % dels sufragis.

Abans del sorteig, no obstant això, la Junta Electoral Central s’haurà de pronunciar sobre la impugnació d’unes butlletes favorables als republicans que tenien algunes marques de bolígrafs –creus o rodones petites–. Si les dona per vàlides, el divendres d’aquesta setmana, doncs, la junta decidirà amb un sorteig el guanyador a Sant Feliu de Buixalleu. Tots dos partits estan empatats a tres regidors i a qui guanyi el sorteig se li atribuirà un quart regidor i, per tant, la majoria absoluta. Als mateixos comicis, hi han concorregut l’Entesa per Sant Feliu de Buixalleu-Indepedents de la Selva, que ha obtingut un total de 38 vots, el 6,4% dels vots, i el PSC, que ha aconseguit un sol suport amb cinc vots, l’1% dels sufragis. L’abstenció ha estat del 27,8%. Un total de 689 veïns estaven cridats a les urnes. De fet, els abstencionistes, a diferència de la tendència a Catalunya, s’ha mantingut a la ratlla, ja que a les eleccions de 2019 van ser el 26,1%, amb un total de 638 persones cridades a les urnes per elegir el consistori.

El cap de llista de Junts per Catalunya i actual alcalde accidental, Josep Roquet (Junts per Catalunya), ha afirmat que, guanyi qui guanyi, els veïns de Sant Feliu de Buixalleu han deixat clar que volen que tots els regidors que formaran part del nou consistori s’entenguin i, per això, aposta per un govern amb acords amplis i, fins i tot, per un govern d’unitat. “Els qui han votat ens han dit clarament que ens hem d’entendre per governar”, ha sentenciat.

Per la seva banda, el cap de llista electe d’Esquerra Republicana de Catalunya, Xavier Santos, no té tan clar si hi ha d’haver un acord de govern. Això no obstant, no hi tanca la porta i ho deixa a mans del seu grup. Ell mateix insisteix que, si s’arriba al sorteig, qui guanyi pot governar amb majoria i per tant tenir més facilitats per dur a terme el programa amb el qual han concorregut als comicis. Santos, però, ha remarcat que no creu que cap de les butlletes impugnades sigui declarada nul·la, perquè les marques de bolígraf no generen dubtes sobre el sentit del vot.

A Sant Feliu de Buixalleu, doncs, es manté la intriga fins divendres. Les dues llistes ho fien tot al llançament d’una moneda en l’aire.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul