Política

Gemma Geis

Cap de llista de Junts a Girona

“Estic a punt per a tot: governar i estar a l’oposició”

Després de l’aposta fallida d’Assumpció Puig, Gemma Geis va ser la candidata d’urgència de Junts per succeir l’alcaldessa sortint, Marta Madrenas. Passar de primera a tercera força –amb gairebé un 10% menys de suports– i perdre l’alcaldia és dolorós, i Geis ho està paint. Amb 6 regidors, dos menys que el PSC i Guanyem (8), a Junts “no li toca moure fitxa”, diu.

Què farà després d’aquest resultat?
Estic compromesa amb la ciutat de Girona i el projecte. S’ha de pensar cada pas.
Els seus 6 vots són molt preuats. Com treballarà d’aquí al ple d’investidura?
Són els altres que tenen vuit regidors els que han de liderar i moure fitxa. A mi no em pertoca. El que em pertoca és continuar treballant perquè els gironins i gironines tinguin la millor qualitat de vida, i seguir defensant aquesta manera de fer nostra, rigorosa, solvent i amb aquesta mirada nova, de les persones que hi ha a la llista.
Es veu a l’oposició? A l’equip de govern?
Estic preparada per a tot, mentalment preparada per a tot.
Per pactar amb Guanyem? El PSC?
Estic preparada [a punt] per entrar al govern, estic preparada per estar a l’oposició perquè he demostrat que si no hi ha un projecte sòlid o un projecte rigorós [la sortida de Junts de la Generalitat]... M’agrada governar i governar bé, amb solvència. Estic preparada per a tot.
No renunciarà en cap cas a l’acta de regidora?
No, ni aniré a les eleccions de Madrid [convocades ahir per Pedro Sánchez]. És que no sé. Jo he sigut molt sincera. Al contrari, amb la responsabilitat de la gent que t’ha fet confiança, he rebut molts missatges dient-me que el projecte era nou, que ha faltat segurament temps, heu pagat el desgast de govern i dient-me. ‘Endavant i no defalleixis’. A diferència de la resta, jo tinc una feina també [professora i investigadora a la UdG] i em permet sentir-me molt més lliure.
De la resta, vol dir dels altres tres grans candidats? Dels altres dos?
No, de molta gent que es dedica a la política.
Li puc demanar si li molestaria més que Sílvia Paneque fos l’alcaldessa o que ho fos en Lluc Salellas?
En campanya, he estat l’única clara de defensar governs independentistes. L’única que ho ha dit i ho ha signat [...]
Com se sent després que Junts hagi passat d’haver passat d’un 31% de vots el 2019 al 20,3% de diumenge? Se sent responsable d’aquest retrocés?
[Somriu] Sempre hi ha un punt de responsabilitat. Crec que hi ha hagut molts factors que han fet que fos una campanya més complicada... Segurament ens ha faltat temps, segurament hi havia un desgast de govern evident i, per tant, del que estic contenta és d’aquesta llista nova, amb molta projecció de futur, amb molt de compromís amb la ciutat de Girona i a més a més aquest compromís es va ratificar, i me’n sento orgullosa. I també una campanya molt austera. Sempre que les coses no van bé, has de pensar per què han d’anar millor. Segur que hi ha marge de millora, però segur que hi ha un desgast... En la primera entrevista que em vas fer, em vas dir si arriscava, vaig dir-te que sí, que arriscava. He pagat jo el desgast [de govern].
Tal i com ha anat la cosa, potser es va atrevir o animar massa a fer el pas? Ja sé que no es podia saber llavors. No es penedeix d’haver-lo fet?
Per posar-me a disposició dels gironins, un no se’n pot penedir mai.
Però és una situació dolorosa, que no entrava en els seus càlculs?
Mira, si vols que et sigui sencer, sí que pensava que si no anava bé, què havia de fer. I ho havia parlat amb la gent de la llista, ho havia parlat a casa, havia fet els meus processos mentals per si això passava. El darrer any i mig ja he vist que la política és molt injusta de vegades [la sortida de Junts del govern de la Generalitat]. No tot allò que havia de ser, és. Però com que ja ho he vist i ja ho he patit, m’havia fet els meus circuits mentals. Això, el meu entorn d’amics, familiar i de la llista, ho sabien.

MANEL LLADÓ



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona