Política

POLÍTICA

Demanen 20 anys de presó i 8.000 euros per una crema ‘indepe’ de contenidors

Quatre joves són jutjats a Barcelona per uns fets del 16 d’octubre de 2019

L’Ajuntament reclama pel material danyat la responsabilitat civil

Quatre joves independentistes s’enfronten a una pena conjunta de quasi vint anys de presó per haver participat en la crema de contenidors en una manifestació contra la sentència del Tribunal Suprem als líders socials i polítics de l’independentisme, el 16 d’abril del 2019.

En el judici hi intervé l’Ajuntament de Barcelona, en la part d’acusació civil, que reclama una indemnització de 7.900 euros, que és el valor amb què es van taxar els contenidors cremats. Al judici hi ha comparegut un representant del consistori que ha ratificat el contingut de l’informe pericial.

També han declarat els Mossos d’Esquadra que van fer les detencions. El primer ho ha fet amb tot luxe de detalls, identificant els joves, explicant la indumentària que portaven i relatant que va gravar un vídeo dels fets amb el seu mòbil, que consta ne les actuacions. Precisament, la legalitat d’aquest a gravació és un dels elements que s’ha posat a debat jurídic a la jornada d’avui, si bé el tribunal l’ha acabat acceptant com a prova.

Els acusats ho són dels delictes de desordres públics, danys per incendi i un delicte menor de danys. Dels quatre n’hi ha un que afronta una pena de poc més de 7 anys de presó, ja que se l’identifica com una de les persones que hauria dirigit el grup que va protagonitzar els incidents. Un dels acusats és un veí de les Terres de l’Ebre que ahir va rebre el suport de nombrosos ciutadans vinguts expressament des de la seva comarca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia