Política

DIPUTACIONS

Junts ja negocia per aconseguir la Diputació de Lleida

La coalició de Junts i Impulsem ha començat una roda de converses amb altres partits per aconseguir la presidència de la Diputació de Lleida, tenint en compte que, al contrari del que semblava inicialment, n’és la força majoritària amb deu diputats. Després de les eleccions, el Ministeri de l’Interior va atorgar erròniament la victòria a ERC, però demà, amb la proclamació dels resultats oficials, s’espera la confirmació de la victòria de Junts amb dos diputats més que els republicans, que n’han perdut tres amb relació al 2019 i passen a ser ara la segona força.

El president de Junts a Lleida, Eloi Bergós, reconeixia ahir que ja hi ha hagut els primers contactes amb ERC i també amb el PSC, la tercera força amb quatre diputats, per explorar possibles pactes per assolir una majoria absoluta. El secretari general d’Impulsem Lleida, Manel Solé, ha destacat amb satisfacció els resultats de la coalició a les terres de ponent, que els donen força per poder governar la institució. Junts i Impulsem, formació de recent creació que integra a les seves files un bon nombre d’alcaldes de l’antiga Convergència, han guanyat a cinc de les set comarques de la vegueria de Ponent, tenint el compte que s’hi inclou el Solsonès.

Retocs a Barcelona

L’error del ministeri també ha afectat la composició de la Diputació de Barcelona, per bé que el canvi no és tan substancial. El PSC ha perdut un representant en favor de Junts, però els socialistes continuen essent el partit majoritari a l’ens supramunicipal. Així, la composició definitiva que previsiblement s’hauria de validar demà estarà formada per 18 diputats del PSC, 11 d’ERC, 11 de Junts, 5 dels comuns, 4 del PP, 1 de Tot per Terrassa i 1 de Vox.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona