Política

Sánchez proposa sis cara a cara a Feijóo abans del 23-J

Yolanda Díaz li retreu i diu que “el bipartidisme ja és passat” i Podem diu que no es vol adonar que “Espanya ha canviat”

El PP ho troba “una excentricitat”

Sis debats cara a cara abans de les eleccions del 23 de juliol. Això és el que ha proposat el president del govern espanyol i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez al líder del PP, Alberto Núñez Feijóo. Ho ha plantejat en una intervenció a un fòrum sobre fons europeus organitzat per eldiario.es. La idea de Sánchez és poder confrontar un cop a la setmana amb Feijóo en “els sis principals mitjans de comunicació” de l’estat espanyol. El cap de l’executiu ha dit que accepta quatre de les invitacions per fer debats cara a cara que ja ha rebut dels principals grups de mitjans i s’ha mostrat obert a completar el llistat de debats amb els dos restants.

El líder dels socialistes ha defensat que el 23-J es tria “o Sánchez o Feijóo” i d’aquí la necessitat de fer debats entre “els dos únics presidents possibles”. Això no vol dir, però, que no vulgui acceptar més debats amb altres candidats, “que són complementaris” als sis cara a cara.

Les reaccions han estat imminents. La primera la de la vicepresidenta segona del govern espanyol i líder de la plataforma Sumar, Yolanda Díaz, que ha criticat el plantejament. “Qui cregui que el futur d’Espanya es resumeix en una foto de Pedro Sánchez i Feijóo està fora de la realitat del nostre país”, ha escrit Díaz, per qui “el bipartidisme és el passat” i el que cal és “seguir sumant per construir el futur”.

El portaveu de Podem, Pablo Fernández, també ha criticat la proposta, que considera un intent de “tornar al sistema bipartidista” i “al cicle anterior al 15-M”. Fernández insisteix que “no s’adonen que Espanya ha canviat”, que “Podem ha canviat l’escenari polític del país”, i que el “tornisme” ja “no tornarà”.

També el líder de Vox, Santiago Abascal, per la seva part ha afirmat que la proposta de Sánchez constata “que hi ha qui no s’adona que Espanya ha canviat” i “no accepta la realitat”.

El portaveu de campanya del PP, Borja Sémper, ha qualificat la proposta com una “excentricitat”. Sémper ha dit que Feijóo està obert a debatre, però que el PP “anirà analitzant les peticions segons vagin arribant”. “Hi haurà debats a aquests comicis, però no fruit de les excentricitats, de l’ansietat i de la desorientació”, ha afirmat Sémper, que ha insistit que el PP “no entrarà en les provocacions de Sánchez”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona