Política

Els crítics de l’ANC suspenen la recollida de signatures per demanar noves eleccions a l’entitat

Denuncien la negativa dels dirigents a facilitar-los el contacte amb els socis

Troben injust que el full de ruta de l’Assemblea s’hagi aprovat amb un 2,4% dels vots mentre que a ells se’ls exigeix un 5% de membres adherits a la seva proposta

Els membres crítics de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) han suspès la recollida de signatures que duien a terme per reclamar unes eleccions al secretariat nacional de l’entitat. En un comunicat, el corrent crític de l’organització, denominat Col·lectiu Indesinenter, denuncia la negativa dels alts càrrecs de l’ANC a facilitar-los els mitjans per posar-se en contacte amb els socis i culminar la recollida de firmes..

En el mateix comunicat també recorden la baixa participació que hi va haver en l’última assemblea general ordinària, que va aprovar el nou full de ruta 2023-24, en què només hi van votar a favor 867 socis, un 2,4% del total. El col·lectiu crític retreu que, en canvi, per forçar una assemblea extraordinària per convocar eleccions a l’òrgan executiu de l’ANC calgui una participació del 5% dels socis.

Indesinenter denuncia “la deficient manera de gestionar la majoria de les esmenes al full de ruta, la dificultat en la seva votació i els missatges de l’organització i d’algun membre del comitè permanent induint als socis a través de les xarxes socials a votar en contra de les esmenes a la totalitat”.

Seguint els mecanismes interns de l’Assemblea, els crítics han expressat les seves queixes amb un recurs que 20 membres entre Secretaris i ex Secretaris Nacionals van presentar formalment el dia 24 de maig a la comissió organitzadora, a la mesa i als interventors de l’assemblea general ordinària. “Cal dir –lamenten– que fins ara no hem rebut cap resposta ni justificació. Som coneixedors també de queixes que per aquests motius han fet arribar les sectorials de gent gran, d’immigració i persones Represaliades”.

En aquest sentit, el Col·lectiu Indesinenter insisteix que l’Assemblea Nacional Catalana ha d’emprendre “un nou rumb, amb un nou lideratge realment democràtic, assembleari i participatiu que sigui capaç de fer una anàlisi autocrítica del funcionament, l’organització i la situació actual interna”, com ara “places del secretariat nacional descobertes durant mesos, important davallada de socis, renúncies de tècnics de l’organització i una baixíssima participació general constatada a l’assemblea general”, i que cal que l’entitat hi busqui solucions, a més de “comptar molt més amb les assemblees de base per rellançar la mobilització cap a la confrontació amb l’Estat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona