Política

La delegació del govern al Nord d’Àfrica s’ampliarà a Egipte i Líbia

Ho anuncia la consellera Meritxell Serrat en la inauguració de la seu a Tunis

El govern de la Generalitat té la intenció d’ampliar el focus d’atenció territorial de la delegació del Nord d’Àfrica, que avui ha inaugurat la seva seu a Tunis, i cobrir també Líbia i Egipte perquè “és un pas conseqüent amb l’aposta que el govern està fent a la Mediterrània”, ha explicat la consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret.

Segons la consellera “tots els països mediterranis són essencials i estratègics per a Catalunya”, ja que “és on històricament ens hem desenvolupat i és on tenim grans reptes comuns”, com ara el canvi climàtic. En aquest sentit, “necessitem reforçar les bones relacions amb tot aquest espai i compartir aprenentatges per ser més resilients davant d’aquests desafiaments compartits” En aquest sentit, des de la conselleria asseguren que tant Líbia com Egipte tenen interès per a Catalunya en sectors com l’energètic, la digitalització, les telecomunicacions, la gestió de l’aigua i els residus, i la cooperació al desenvolupament, entre d’altres. Líbia ha estat, de fet, un dels principals actors amb qui la Delegació del Govern al Nord d’Àfrica ha mantingut més contacte a la regió. Avui dia la Delegació té una xarxa consolidada d’empresaris, polítics i membres de diferents institucions, en un moment en què els actors libis cerquen aliances internacionals per a la reconstrucció política i econòmica del país després d’anys d’inestabilitat i conflicte.

Pel que fa a Egipte, asseguren que és un actor clau en la regió de l’Orient Mitjà i el Nord d’Àfrica, i un punt de connexió entre Europa, l’Àfrica i l’Àsia. També és un dels països de l’Àfrica amb una de les taxes de creixement econòmiques més altes, amb el segon PIB més elevat del continent, i té una població en creixement de 108 milions d’habitants.

La delegació del govern al Nord d’Àfrica va ser creada el 2019 amb l’objectiu de potenciar la presència institucional de Catalunya al nord d’Àfrica i facilitar les relacions amb la regió. Amb seu a Tunis, el seu delegat és Ahmed Benallal Benallal des del mateix any.

Actualment el govern compta amb més delegats que mai, 20, i aviat en seran 21 amb la creació de la nova delegació a Colòmbia. Enguany la conselleria també continuarà desplegant la figura dels enviats i preveu nomenar els d’Irlanda i el Quebec.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona