Política

Collboni manté la candidatura i alerta a ERC que el front independentista és “bloqueig”

Assegura que amb només 15 regidors condemnen Barcelona a la “ingovernabilitat” i s’ofereix a negociar la investidura amb tots els grups, excepte Vox

Jaume Collboni ha assegurat avui durant el Consell de la Federació del PSC de Barcelona que manté la candidatura a l’alcaldia amb la idea de sumar els seus regidors, els de Barcelona En Comú i els d’ERC. “Barcelona mereix un govern fort i estable amb una majoria de 24 regidors progressistes i un alcalde del PSC”, ha afirmat. El socialista també ho ha aprofitat per avisar als republicans perquè el “front independentista” pel qual aposten, sumant els seus 5 regidors als 11 de Xavier Trias, “condemna Barcelona a la ingovernabilitat i al bloqueig”. Collboni també ha anunciat que negociarà la seva investidura amb tots els grups que han obtingut representació al consistori excepte amb Vox.

“Barcelona ha votat majoritàriament forces de progrés i no independentistes”, ha subratllat. Per això, ha opinat que si el resultat de la investidura fos el govern “del front independentista” que ara com ara defensa ERC, “suposaria un pas enrere en la superació del conflicte polític i en la superació de la política de blocs que ha viscut Catalunya”.

“El PSC es mantindrà fidel al compromís amb els electors per fer realitat el mandat popular majoritari del 28-M i el somni de la majoria de votants progressistes”, ha afirmat Collboni abans d’anunciar que manté oberta la pugna per l’alcaldia.

I sobre la seva investidura, el líder dels socialistes barcelonins ha afirmat que “davant d’un resultat tan igualat i tan obert”, com a partit “democràtic, obert i dialogant” el PSC parlarà “amb tothom excepte amb l’ultradreta”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs