Política

PALAFRUGELL

El PSC presenta l’acord de govern amb Gent del Poble

El socialista Juli Fernández recupera l’alcaldia palafrugellenca, sis anys després, i Isidre Tenas serà primer tinent d’alcalde tot el mandat

Els grups municipals de PSC i Som Gent del Poble de l’Ajuntament de Palafrugell han presentat avui un acord per formar un govern conjunt al municipi basat en una nova governança i l’aposta per la cultura, el servei a les persones i el territori. Les dues parts han signat aquest migdia el pacte de govern per als quatre anys de mandat que faran a Juli Fernández alcalde. Aquest acord ha estat presentat al migdia en roda de premsa a la sala de plens de l’Ajuntament de Palafrugell.

El pacte és el fruit després de les negociacions entre les dues formacions després de les passades eleccions municipals del 28 de maig. La clara victòria del grup socialista amb nou regidors, feia que només li calguessin dos edils més per formar un govern majoritari d’11. Aquests dos seran els de Som Gent del Poble, grup que es presentava per segon cop i que els últims quatre anys ha estat a l’equip de govern fruit de l’anterior pacte amb ERC i Junts.

Entre les línies principals del nou acord, hi ha la millora de les polítiques d’atenció a les persones i la cohesió social. També es treballarà per a una nova governança en la gestió pública i una “aposta clara per la cultura, l’educació, l’esport, el paisatge i el territori com a elements fonamentals de desenvolupament econòmic i cohesió social‘. D’altra banda, la sostenibilitat i les polítiques d’un urbanisme més ordenat i respectuós amb el medi ambient, a més de la innovació per avançar en seguretat i en la millora de la mobilitat.

Pel que fa referència a les regidories, hi haurà canvis substancials respecte al mandat anterior, ja que la regidoria de Cultura incorporarà Joventut, Festes i Grans Esdeveniments de la vila. Com a novetats, naixeran les regidories de Nova Governança, Participació Ciutadana, Comunicació, Transparència i Informàtica, i la de Comerç, Mercat Diari i Indústria. I amb l’objectiu de centrar-se en les persones, l’àrea de Serveis Socials incorporarà les polítiques d’igualtat, d’habitatge i de salut, mentre que també hi haurà una regidoria de Barris, Nuclis Urbans i Gent gran. Finalment, pel que fa al territori, es gestionarà des de la regidoria d’Urbanisme, Qualitat Urbana, Obres, Serveis Municipals i Medi Ambient.

El pacte de govern permetrà al grup municipal de Som Gent de Poble fer-se amb les regidories d’Esports i Educació, mentre que la resta seran gestionades pel PSC. I dins aquest organigrama polític, l’alcaldia serà del PSC durant 4 anys i Som Gent del Poble mantindrà la primera tinença d’alcaldia durant tot el mandat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona
política

L’Estat descarta que el Suprem actués amb “directrius”, al judici a l’1-O

BARCELONA
polònia

Detenen un home acusat de planejar un atac contra Zelenski

barcelona
Canvi Climàtic

Escòcia renuncia a reduir les emissions un 75% el 2030

Barcelona
unió europea

Brussel·les proposa un acord de mobilitat juvenil amb el Regne Unit

barcelona
POLÍTICA

El PP diu que la planificació de les infraestructures hídriques serà una prioritat

GIRONA
Orient Mitjà

Els EUA i el Regne Unit anuncien sancions contra l’Iran per l’atac contra Israel

Barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
orient mitjà

L’Iran avisa que podria revisar l’ús civil de la seva “doctrina nuclear”

barcelona