Política

Política

Pau Presas assumirà l’alcaldia de Cassà de la Selva però la delegarà a Robert Mundet (Junts) durant un any

Les formacions, que sumen quinze dels disset regidors del ple, subratllen que formaran un govern “fort”

Pau Presas (Fem Cassà) assumirà l’alcaldia de Cassà de la Selva però la delegarà a Robert Mundet (Junts) durant un any, repartit en dos períodes de sis mesos al llarg del mandat 2023-2027, segons explica l’ACN. Les dues formacions han presentat aquest divendres els detalls del pacte i han subratllat que la població comptarà amb un govern “fort”. Amb aquest acord sumen quinze dels disset regidors del ple (els altres dos són del PSC i del PP). Les eleccions municipals van donar vuit regidors a la candidatura Fem Cassà, encapçalada per Presas, i set a Junts. Presas rebrà la vara d’alcalde el 17 de juny i Mundet assumirà la vicealcaldia. Els dos partits han remarcat que l’acord és fruit del “diàleg i la generositat”, situant com a prioritat el futur de Cassà. Es dona la circumstància que Mundet ha estat alcalde en el darrer mandat amb el suport del PSC.

L'aritmètica electoral obria la porta a diferents escenaris possibles per governar a Cassà de la Selva però, finalment, les dues formacions que més suport van rebre a les urnes han arribat a un acord per al mandat 2023-2027. Els detalls, els han presentant aquest divendres en un acte obert a la ciutadania a Can Trinxeria. Segons aquest acord, els vuit regidors de Fem Cassà i els set de Junts per Cassà donaran suport a la investidura del cap de llista de la formació municipalista, Pau Presas, com a alcalde. El 17 de juny rebrà la vara d'alcalde però delegarà d'alcaldia en Robert Mundet al llarg d'un any: un primer període de sis mesos aquest 2023 i mig any més a concretar abans que acabi la legislatura. Pau Presas, que també és president d'ERC a la demarcació, serà l'alcalde i Mundet, que ho havia estat durant el darrer mandat, serà vicealcalde. Els dos caps de llista han remarcat que l'acord és fruit de la "generositat" amb la que han negociat les dues formacions, que han llegit la voluntat majoritària expressada pels veïns a les urnes: "Una gran majoria del poble de Cassà ha expressat la voluntat que hi hagi un govern ampli per afrontar els reptes de futur del nostre poble".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona