Política

Serret detalla a França l’estratègia d’impuls de la macroregió mediterrània

La consellera és el viatge institucional a París, on manté trobades amb diferents responsables polítics i culturals

La consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, és de viatge institucional a l’Estat francès on ha compartit amb el seu executiu l’estratègia per impulsar la macroregió mediterrània.

Segons informa l’ACN, durant la seva estada, Serret s’ha reunit al Ministeri d’Europa i Afers Estrangers amb l’ambaixador del govern gal per a la Mediterrània, Karim Amellal, a qui ha detallat quines estratègies comparteix el govern català amb altres executius de les tres ribes de la Mediterrània per impulsar una estratègia conjunta per desenvolupar aquesta àrea. “Celebrem haver pogut compartir l’estratègia directament amb el govern francès, i també haver comprovat la seva predisposició perquè la macroregió sigui una realitat”, ha dit Serret.

Entre altres governs que donen suport al projecte macroregional, hi ha els de les dues regions franceses de Provença-Alps-Costa Blava i d’Occitània. Aquesta setmana, el president Pere Aragonès també ha visitat Marsella i entre altres trobades ha continuat negociant per fer possible la macroregió mediterrània.

Catalunya ha liderat des d’un inici l’impuls de la macroregió, perquè, segons l’executiu català “està compromesa amb aquest projecte que ha de permetre un reforçament de la cooperació euromediterrània que proporcioni una resposta als reptes globals”. La conca mediterrània es veu especialment afectada per les conseqüències del canvi climàtic, i és una de les regions del món més exposada als riscos i perills de la crisi mediambiental. En aquest context, el govern ha organitzat a la Delegació de la Generalitat a París una taula rodona sobre gestió de l’aigua i sostenibilitat en un context de sequera i crisi climàtica. “La Mediterrània és el nostre espai natural, és una de les regions del món on tindrà més impacte el canvi climàtic, que té una afectació molt evident en un recurs bàsic per a la vida i per a tot el desenvolupament social i econòmic, com és l’aigua”, ha explicat la consellera Serret, que també s’ha reunit amb els directors de les oficines de la Generalitat a París.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs