Política

ERC i PSC es repartiran l’alcaldia de Móra la Nova

El pacte de govern deixa Junts en l’oposició, que havia obtingut el mateix nombre de regidors que els socialistes

Sénia signa un pacte de govern entre ERC i la llista local Alternativa Senienca

Les executives locals d’ERC i el PSC a Móra la Nova han avalat aquest dissabte la proposta d’acord pels propers quatre anys pel govern municipal, que inclou un repartiment d’alcaldia entre els dos partits. El primer any i mig recaurà sobre el regidor que designi el PSC i la primera tinència d’alcaldia recaurà sobre el regidor que designi ERC. La resta de legislatura, dos anys i mig, l’alcaldia recaurà sobre el regidor que designi ERC i la primera tinència d’alcaldia, sobre els socalistes. ERC va aconseguir cinc regidors i el PSC, tres, mentre que Junts es quedarà a l’oposició amb tres regidors.

El govern local treballarà conjuntament els dos programes electorals S’impulsarà la transparència en la gestió municipal, sobretot en l’àmbit econòmic, i es promourà un codi de bon govern entre els càrrecs electes. Es reduiran les barreres arquitectòniques i es reclamaran a les altres administracions millores en infraestructures viàries i ferroviàries com millores a la N-420, la C-12 i la C-44, la promoció de trens ràpids directes fins a Reus, Tarragona i Barcelona, l’augment de la velocitat i reducció d’avaries dels trens, i la millora del pas a nivell a la N-420.

Jesús Álvarez, a representant d’ERC a Móra la Nova, ha manifestat que “és el millor pacte per a la població, atès que Móra la Nova és qui en surt beneficiat. A partir d’ara, s’obre una nova etapa per fer del poble de Móra la Nova un poble d’oportunitats”, segons recull l’Agència Catalana de Notícies. Carlos Trinchan, representat local del PSC, ha destacat que “aquest acord és fruit d’una anàlisi detallada de totes les possibles opcions de govern municipal a Móra la Nova on, una vegada valorades les diferents alternatives i posant al poble per davant de tot, apostem per un grup de vuit regidors on tots som conscients dels reptes i coses a canviar amb una perspectiva de millorar el futur dels nostres veïns”.

Pacte a la Sénia

També a la Sénia hi ha hagut pacte de govern, en aquest cas entre ERC i Alternativa Senienca. El pacte inclou l’elecció de Victòria Almuni, d’Endavant la Sénia-ERC, com a alcaldessa i d’Arturo Martínez, d’Alternativa Senienca. com a primer tinent d’alcaldia. ERC, amb cinc regidors, va guanyar les eleccions per pocs vots a Futur la Sénia-Movem Terres de l’Ebre, propera als comuns, que també va obtenir cinc regidors. Alternativa va treure dos regidors, i el PSC, un. Els dos partits governants, doncs, tindran una majoria absoluta de set regidors sobre 13.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
societat

Manifest en suport de Puigdemont amb 250 personalitats

barcelona
Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona
orient mitjà

Un atac amb drons reivindicat per Hezbol·là deixa divuit ferits al nord d’Israel

barcelona
POLÍTICA

La CUP vol impulsar la transició energètica a la demarcació

GIRONA