Política

TORTOSA

La militància d’ERC avala l’acord de govern amb els socialistes

La secció local d’Esquerra Republicana a Tortosa ha avalat l’acord de govern municipal amb Movem Tortosa - PSC. La coalició d’esquerres i els republicans es repartiran l’alcaldia i deixen a l’oposició Junts, que va ser la força més votada. “És un pacte legítim, que representa la majoria social de la ciutadania de Tortosa, un 45,5% dels votants”, defensava el candidat a l’alcaldia dels progressistes, Jordi Jordan, que serà l’alcalde a partir de dissabte amb els vots dels set regidors de la coalició, els vots dels tres regidors d’ERC i el regidor de la CUP, amb qui també han arribat a un acord perquè els doni suports puntuals des de fora del govern. El darrer terç de mandat l’alcaldia l’ocuparà Mar Lleixà, número 2 d’ERC, després de la renúncia de Xavier Faura a recollir l’acta de regidor.

L’alcaldessa en funcions i candidata de Junts, Meritxell Roigé, ho qualificava com un acord “de perdedors” i acusava ERC d’haver-los enganyat i d’haver actuat “per despit”. Roigé ha retret a la militància que no hagués valorat el pacte que havien treballat amb Junts i que “es contemplava fet”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia