Política

REGNE UNIT

Johnson va enganyar deliberadament els diputats en l’afer del ‘Partygate’, segons un informe de la Cambra dels Comuns

L’exprimer ministre britànic ha qualificat d’“escombraries” i “mentides” el text del comitè de privilegis del parlament britànic

L’exprimer ministre britànic Boris Johnson va enganyar deliberadament i de forma repetida, així com que va menysprear greument els diputats en l’afer del Partygate, segons l’informe del comitè de privilegis de la Cambra dels Comuns britànica fet públic aquest dijous. El text estableix que l’exmandatari coneixia les normes establertes al país contra la covid, així com els incompliments que se’n van fer al número 10 de Downing Street. L’informe afirma que Johnson va enganyar la cambra quan va dir que a la seva residència oficial es van seguir les normes contra la covid en tot moment, que els esdeveniments que s’hi van celebrar estaven dins de les normes i que es van seguir en totes les reunions en què va ser present, quan no va dir a la cambra que tingués coneixement de reunions en les quals s’haguessin incomplert les normes o les directrius i quan va dir que confiava en reiterades garanties que les normes no s’havien trencat.

El comitè també conclou que l’exmandatari britànic va enganyar quan va insistir a esperar a que es publiqués l’informe de la investigació de la funcionària Sue Gray sobre el Partygate abans que ell respongués preguntes de les quals tenia coneixements personals que no va revelar, quan pretenia corregir l’expedient però va continuar enganyant la cambra i, per les seves contínues denegacions, el comitè de privilegis de la cambra, que va ser deliberadament fals quan va intentar reinterpretar les seves declaracions a la cambra, que va avançar interpretacions insostenibles de les normes contra la covid per avançar en l’argument que la manca de distanciament social a les reunions era admissible en les excepcions que permetien les reunions i que també va mentir quan va avançar raons legalment inadmissibles per justificar concentracions.

L’organisme afirma que si Johnson encara fos diputat —va dimitir la setmana passada— s’enfrontaria a una suspensió de 90 dies i que, ara que ja no és membre de la Cambra dels Comuns, no hauria de tenir dret al passi que normalment es dona als antics diputats que els permet accedir al parlament.

L’exprimer ministre birtànic ja ha reaccionat a l’informe, que ha qualificat d’“escombraries” i mentides” i ha considerat que és un “dia espantós per als diputats i la democràcia” i ha assegurat que cap parlamentari està “exempt d’una vendetta”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries