Política

erc

ERC carrega contra el “sucursalisme”de PSC i Sumar

“La clau no és donar força al PSOE perquè aturi el que té a la seva dreta, sinó a ERC i a Bildu perquè obliguin el PSOE a mirar a l’esquerra.” El candidat dels republicans Gabriel Rufián va defensar ahir al vespre en l’acte central i més multitudinari fins ara de la campanya del 23-J, a la plaça del Born de Barcelona, davant unes 1.200 persones, la feina feta en els últims quatre anys al Congrés, i es va enorgullir de les “rectificacions” que ha obligat a fer al govern espanyol. “Ni sucursalisme ni frivolitats ni partits que decideixen el seu vot des d’un despatx de Madrid... política!”, va reclamar Rufián, que no demana el vot pel seu partit sinó per la defensa dels valors, llengua i cultura del país.

De fet, les crítiques al sucursalisme del PSC i Sumar En Comú Podem –en contraposició a les poques al·lusions aquest cop a Junts, més enllà que no els acompanyessin en la taula on es van negociar per exemple els indults– van centrar bona part de les intervencions, com la del president de la Generalitat i coordinador general, Pere Aragonès, i la secretària general Marta Rovira, que es va mostrar molt crítica amb Yolanda Díaz –“On és aquella esquerra que parlava de plurinacionalitat, de referèndum... i que no es plegava davant la dreta espanyola?, es va demanar–, tot prenent com a exemple l’anunci d’ahir mateix que el govern espanyol vol portar al TC la llei de la sequera que el Parlament va aprovar, entre altres raons, per poder accelerar obres d’urgència que la combatin. “No podem acceptar aquesta hipocresia política, ells no volen servir dos amos, en tenen un que és l’Estat espanyol”, reblava, sobre els socialistes, Aragonès, que també va deixar clar que ERC defensarà la llengua dels atacs que rep als Països Catalans. També la número 2 de la llista, Teresa Jordà, va lamentar que els comuns “sempre són al costat equivocat de la taula”, i va reivindicar ERC com l’únic vot d’esquerres que defensa el país. “Què hi ha més exòtic que molestar el règim del 78?”, es va preguntar.

En l’acte hi va intervenir també el coordinador general d’EH Bildu, Arnaldo Otegi, que va demanar el vot per a les “esquerres quilòmetre zero”, a fi de poder “pintar el mapa” el 23-J d’un color diferent que a la resta de l’Estat, i donar així el missatge a la comunitat internacional que ni Catalunya ni Euskal Herria comparteixen la “deriva” i no volen ser regides per gent que són “una immensa minoria” en les seves respectives nacions.

El president d’ERC, Oriol Junqueras, augura que tots dos països faran “referèndums simultanis”, i que el dia que això passi hauran derrotat la dreta, com ja va passar el 2004 i el 2018. “No ens fa cap por un govern de PP i Vox, ja han governat altres vegades, l’única diferència és que ara es presenten en candidatures separades i abans, en la mateixa”, etzibava. Els republicans, més confiats després de recuperar part del terreny perdut en l’última enquesta del CIS, es volen centrar a combatre el vot dual en els últims dies de campanya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Per Paneque i Romero (PSC) ara es tria o estabilitat o soroll i confrontació

PALAFRUGELL
política

La policia diu que no pot localitzar Puigdemont en plena campanya

barcelona
turquia

Un Boeing 763 de FedEx aterra de morro a Istanbul sense causar víctimes

barcelona
Unió Europea

El PPE es nega a signar una declaració que rebutja “normalitzar” l’extrema dreta

Barcelona
guerra a gaza

Divisió en el govern espanyol per una carta a empreses que operen a Israel

barcelona
POLÍTICA

Vergés presenta el programa econòmic de Junts+ en un acte amb empresaris

BANYOLES
Regne Unit

El Regne Unit expulsa l’agregat de Defensa de l’ambaixada russa

Barcelona

ERC proposa la creació de la Llei de Sobirania Alimentària

RIPOLL
estat espanyol

El Senat, amb majoria absoluta del PP, aprova reprovar al fiscal general de l’Estat

barcelona