Política

Aragonès considera que el TSJC “s’extralimita” amb les sentències del 25%

Assegura que no modificaran la política lingüística i insta el tribunal a complir amb la llei del Parlament

El president del govern, Pere Aragonès, ha considerat que el TSJC “s’extralimita” de les seves funcions “perquè vol fer de Tribunal Constitucional (TC), de Parlament i de Govern”. Ho ha dit en una visita a l’escola Ramon Llull de Rubí com a recollit l’ACN, preguntat pel contingut de les tres sentències sobre el català a l’escola. Aragonès ha instat el TSJC a complir les lleis que s’aproven a Catalunya, en referència a la nova normativa sobre l’ús del català a l’escola i ha defensat el model educatiu català. “No modificarem la nostra política lingüística”, ha advertit el president que ha defensat que els centres educatius puguin fer la seva feina “sense interferències ni atacs”.

Aragonès s’ha mostrat molt crític amb el TSJC i ha advertit que qui ha de decidir si una llei és anticonstitucional és el TC i no el TSJC. En aquest sentit, ha recordat que “el model educatiu de Catalunya es desenvolupa a partir de criteris pedagògics” i ha valorat que “de la mateixa forma que els mestres no fan de jutges els jutges no haurien de fer de docents”.

Per tot plegat, ha refermat el posicionament que la consellera d’Educació, Anna Simó, va expressar en relació amb aquesta qüestió i ha dit que el govern mantindrà la política educativa “perquè té el consens de la comunitat educativa, està basada en amb fonaments pedagògics i disposa del suport d’una amplia majoria del Parlament”.

“No modificarem la nostra política lingüística a les escoles i seguirem donant suport als centres educatius perquè puguin fer la seva feina sense interferències ni atacs i per millorar les capacitats dels alumnes de Catalunya per puguin parlar totes les llengües oficials i en especial el català”, ha sentenciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries