Política

Estat espanyol

Iván Espinosa de los Monteros renuncia a l’escó

El fins ara portaveu de Vox al Congrés deixa totes les responsabilitats polítiques per “raons personals i familiars”

Assegura que continuarà al partit com a “afiliat de base”

El fins ara portaveu de Vox al Congrés dels Diputats, Iván Espinosa de los Monteros, ha decidit renunciar al seu escó i a totes les responsabilitats al partit només dues setmanes després del 23-J.

En un missatge enviat als seus companys de grup a la cambra espanyola, Espinosa de los Monteros justifica la seva sortida de la política per “raons personals i familiars”. “La vida es compon d’etapes, i ara en començo una de nova, amb enorme optimisme sobre el futur d’Espanya, inclús en moments com aquest”, ha afegit.

El polític ultradretà aclareix que continuarà al partit “amb naturalitat com a afiliat de base” i assegura que sevir des del Congrés ha estat el “més gran honor de la meva vida professional”. “Estic especialment orgullós d’haver servit al costat de Santiago Abascal des dels inicis del partit”, ha afirmat.

El diari El Mundo, que ha avançat la notícia, explica que Espinosa ha decidit tornar a l’activitat privada “desencantat pel resultats” de Vox a les eleccions legislatives –on va passar de 52 a 33 escons, 19 menys que fa quatre anys– i també per l’allunyament entre ell i l’última cúpula directiva del partit, amb la “sensació que el Vox que ell va participar a fundar està molt lluny de l’actual”. Segons fonts citades pel diari madrileny, Espinosa de los Monteros i Abascal no han tingut contacte directe ni parlat en els últims dos mesos i la seva relació s’ha “limitat a algun intercanvi de missatges”.

Comiat d’Ortega Smith

El vicepresident i ex-secretari general de la formació, Javier Ortega Smith, ha manifestat a les xarxes socials que lamenta molt la renúncia d’Espinosa de los Monteros i “molt més les raons que la provoquen”. “Has lluitat sense parar des de la fundació de VOX amb lleialtat, amb generositat i amb sacrifici. Encara que alguns no t’ho han sabut reconèixer, la immensa majoria tenim un impagable deute de patriotisme amb tu”, ha expressat.

La notícia ha enxampat el vicepresident d’Acció Política del Partit, Jorge Buxadé, quan feia una entrevista amb la Cadena Cope. Buxadé no ha confirmat ni desmentit la decisió i ha evitat fer “cap comentari” a l’espera de la roda de premsa que el mateix portaveu parlamentari ha anunciat per a les dotze del migdia al Congrés. El polític s’ha referit a Espinosa de los Monteros com a “company” i “amic” i l’ha definit com un “gran parlamentari” amb “intel·ligència, seny, prudència i capacitat de reacció”. Buxadé ha destacat els seus “cara a cara” amb vicepresidenta i ministra espanyola d’Economia, Nadia Calviño.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES