Política

equador

La meitat de candidats a la presidència signen un acord contra la violència

Quatre dels set candidats a la presidència de l’Equador es van reunir divendres a Quito per a consensuar una proposta que doni sortida a la crisi d’inseguretat que viu el país, agreujada després de l’assassinat a trets dimecres passat de Fernando Villavicencio, que era el vuitè candidat als comicis. Hi van participar l’ambientalista Yaku Pérez, l’empresario Xavier Hervas, l’exvicepresidente Otto Sonnenholzner i l’independent Bolívar Armijos. Tots ells van signar l’acord per a la seguretat i la pau social a l’Equador que pretén reforçar la lluita contra el crim al país. L’acord es va tancar durant el funeral de Villavicencio.

En l’acord, també signat per Andrea González, la candidata a la vicepresidència en fórmula electoral amb Villavicencio, els candidats es comprometen a unir esforços de cara al futur “per a garantir la governança i donar suport a tota iniciativa que estigui dirigida a donar seguretat al poble.

En la part resolutiva, el es responsabilitza el govern del conservador Guillermo Lasso “per l’increment exponencial de violència criminal i política que travessa el país” i exigeix accions urgents per a reconduir la situació. “Exigim al govern que executi amb urgència el pressupost destinat a la seguretat. Ens estan matant i podria haver-hi milers d’assassinats més si les coses segueixen com estan en els tres mesos que li queda a aquest govern”, s’hi diu.

En el document també hi ha referència a la mort de Villavicencio i altres líders polítics que han estat assassinats i “a les més de 4.000 víctimes de la violència criminal a l’Equador”.

“Repudiem aquest magnicidi que marca una dolorosa pàgina de sang inèdita en la història nacional i exigim celeritat, transparència i rigorositat en el procés d’investigació”, insisteixen els signats en referència a la mort a trets de Villaviencio.

No van signar l’acord la resta de candidats a la presidència de l’Equador: l’exlegislador Luis González, l’empresari Daniel Noboa ni l’ expert en seguretat Jan Topic. Les eleccions estan previstes per al proper 20 d’agost.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Girona continua sent feu de Junts i el PSC emergeix

girona

Illa eixampla la base

barcelona

L’abstenció torna als nivells anteriors al procés

Barcelona

El PSC obté els millors resultats dels darrers 12 anys a la demarcació

girona

ERC perd bous i esquelles i queda en tercera posició

GIRONA

Junts aguanta i el PSC supera ERC a Lleida

LLEIDA

La participació a la demarcació creix poc i se situa en un 57%

girona

Victòria històrica dels socialistes a Tarragona

TARRAGONA

Victòria històrica del PSC, que es prepara per governar

barcelona