Política

Dos israelians morts en un presumpte atac palestí a la Cisjordània ocupada

Dos israelians han mort aquest dissabte en un presumpte atac palestí a trets a la localitat de Huwara, a la Cisjordània ocupada, segons ha informat un portaveu de l’Exèrcit israelià, que ha explicat que s’havia produït un tiroteig i que els autors de l’atac han aconseguit fugir.

Les víctimes de l’atac, que ha tingut lloc en un establiment de rentat de cotxes, són un home de 60 anys i un jove de 29, segons ha informat el servei d’emergències mèdiques israelià. La informació oficial israelià no precisa si els morts eren colons d’un assentament proper o residents de l’Estat jueu que es trobaven de pas pel territori palestí.

El moviment islamista Hamas, que governa a la Franja de Gaza, ha expressat a través d’un comunicat que “l’heroic tiroteig a Huwara és el resultat de la ferma i contínua promesa de la resistència [palestina] de defensar el seu poble i respondre als crims de l’ocupació [israeliana]”. “Els atacs de la resistència continuaran i s’estendran a l’exèrcit de l’ocupació i els seus colons”, ha afegit el portaveu de Hamas, que no ha reivindicat l’atac.

El grup Jihad Islàmica Palestina també ha celebrat l’atac i ha mencionat que es tracta de “la resposta natural i legítima als crims de l’ocupació contra el poble palestí”.

L’atac d’aquest dissabte coincideix amb la mort dimecres passat d’un palestí de 19 anys per un tret de l’exèrcit israelià durant els enfrontaments per una batuda militar a la ciutat cisjordana de Nablus, segons l’agència oficial de notícies palestina Wafa.

Aquests episodis tenen lloc en el marc d’una prolongada espiral de violència a la zona,m que viu el seu any més sagnant des de la Segona Intifada (2000-2005).

La violència s’ha concentrat principalment al nord de Cisjordània, sobretot a les ciutats de Jenin i Nablus, però també a Huwara.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cañigueral destaca que l’índex d’atur és el més baix en 15 anys

riudellots de la selva
Guerra a Gaza

Desenes de milers de persones fugen de Rafah enmig de constants bombardejos

Barcelona
política

La JEC valida que RTVE emeti les entrevistes als candidats al Canal 24 hores

barcelona

Junts deixa el govern retraient el “menyspreu” de l’alcalde

MATADEPERA

Girona avalua les polítiques de cooperació per redactar un nou pla director

GIRONA
estat espanyol

El fiscal general descarta dimitir després de la reprovació del Senat

barcelona
política

ERC promet arribar al 2% en el pressupost de Cultura l’any vinent

barcelona

El PP demana el vot a qui estigui preocupat per l’ocupació i la inseguretat

GIRONA
rússia

Putin avisa que les forces estratègiques estan preparades “pel combat”

barcelona