Política

estat francès

La fiscalia francesa demana jutjar Le Pen per malversació de fons públics europeus

El cas està relacionat amb una trama de llocs de treball ficticis al Parlament Europeu

La fiscalia francesa ha demanat aquest divendres asseure al banc dels acusats vint-i-set persones, entre elles la líder de la ultradreta Marine Le Pen; al seu pare, Jean-Marie Le Pen, i altres dirigents del seu partit dins de la investigació per treball il·legal dels seus assistents parlamentaris a l’Eurocambra entre el 2014 i el 2016.

Segons ha indicat la fiscalia aquest divendres, onze eurodiputats de l’actual Agrupament Nacional (hereva de l’històric Front Nacional), entre ells Marine Le Pen, estan acusats de desviament de diners públics, per haver pagat amb fons del Parlament Europeu a assistents que, en realitat, treballaven pel partit. Aquests delictes tenen una pena màxima de deu anys de presó i un milió d’euros de multa, a més d’un període d’inhabilitació de cinc anys, la qual cosa en cas de condemna pot impedir una nova candidatura de Le Pen a l’Elisi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia