Política

estat francès

Confirmen la pena de presó contra l’exguardaespatlles de Macron, Benalla

Només haurà de complir un dels 3 anys de condemna que podria complir amb detenció domiciliària i braçalet electrònic

El Tribunal d’Apel·lació de París ha confirmat aquest divendres la pena de tres anys de presó, dos d’ells exempts de compliment, dictada en primera instància contra Alexandre Benalla, fins a 2018 responsable personal de seguretat del president francès, Emmanuel Macron.

L’home, el nom del qual va constituir el primer gran escàndol des de l’arribada en 2017 de Macron a l’Elisi, podrà veure com l’any de presó ferma pot ser suavitzat amb detenció domiciliària i braçalet electrònic.

El tribunal també va confirmar la multa de 500 euros, la prohibició de portar arma durant deu anys i la inhabilitació per a càrrec públic durant cinc.

Benalla va ser declarat culpable el novembre de 2021 pels actes violents que va cometre contra dos individus durant la manifestació de l’1 de maig de 2018 i també per l’ús fraudulent del seu passaport diplomàtic i per portar arma sense autorització.

L’home, que en l’actualitat té 32 anys, viu a Suïssa i treballa en el sector privat, va acudir al tribunal a escoltar la sentència i no va fer declaracions.

El seu nom va tacar la imatge de Macron, amb qui va començar a treballar quan era candidat i al costat del qual va créixer fins a convertir-se en un element indispensable de la seguretat del president, malgrat no haver seguit la jerarquia habitual.

Benalla va ser el primer escàndol del mandat de l’actual president i el primer cop a la seva popularitat, a penes un any després d’haver guanyat les presidencials de 2017.

Després van arribar altres fronts, com les armilles grogues, que no van evitar la seva reelecció en 2022, encara que amb menys marge enfront de la ultradretana Marine Le Pen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia