Política

POLÍTICA

Primeres desavinences al si del govern de Girona

Junts per Catalunya a Girona es desmarca de la penjada de la bandera de Palestina a l’ajuntament

El Grup Municipal de Junts per Catalunya a Girona s’ha desmarcat de la penjada de la bandera de Palestina al balcó de l’Ajuntament. “No en teníem coneixement”, expliquen. “En un moment de màxima complexitat internacional, des del Grup Municipal de Junts per Catalunya -afegeixen- ens exigim i ens emplacem a treballar amb el màxim rigor i seriositat”.

Un cop conegut el posicionament de Junts per Catalunya, fonts de l'Ajuntament han aclarit que la bandera Palestina al balcó  la van penjar els propis manifestants i que després la van treure un cop acabada la concentració.

D’altra banda, Junts també recorda que Sant Narcís és el “patró de la ciutat i origen de la nostra festa major”, i que la missa en el seu honor és un dels actes rellevants pels gironins i gironines. “Des de Junts el mantindrem a la nostra agenda institucional”, asseguren.

El grup municipal d’ERC, el soci minoritari de l’equip de govern de Girona, és partidari, en canvi, que la missa del dia de Sant Narcís a la basílica de Sant Feliu formi part d’una secció d’ «actes populars i tradicionals». D’alguna manera ERC s’alinea amb Guanyem, que ha decidit treure l’ofici dels actes institucionals de les Fires de Sant Narcís. «És un acte tradicional pel qual molts gironins i gironines estan interessats i que ha de tenir un espai destacat».

 Sobre el fet que hi hagués una bandera de Palestina al balcó de la plaça del Vi, dimarts al vespre, els republicans expliquen que l’acció va tenir lloc en el marc d’una manifestació, que es va treure quan es va acabar i que no va ser un acte organitzat per l’Ajuntament. A la mateixa hora de la manifestació, en què van assistir mig miler de persones, el portaveu d’ERC a Girona i segon tinent d’alcalde, Quim Ayats, era a la presentació de les seccions esportives del GEiEG.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SALT

El ple municipal aprova el nou contracte de neteja i recollida de residus

SALT
estat espanyol

Sánchez exigeix a Milei una rectificació pública de les seves paraules

barcelona
regne unit

La justícia britànica frena l’extradició d’Assange als EUA

barcelona
guerra a gaza

El fiscal del TPI demana ordres de detenció contra Netanyahu, Gallant i tres líders de Hamàs

barcelona
política

Ajornen la declaració pel Tsunami a Barcelona a Rovira, Soler i Alay

barcelona

Absolt l'acusat de calumniar l’expresident del Consell Comarcal de la Garrotxa

sant jaume de llierca
estat espanyol

Espanya amenaça de trencar relacions amb l’Argentina

barcelona
àfrica

Intent de cop d’estat a la República Democràtica del Congo

Iran

Confirmen la mort del president iranià en l'accident d'helicòpter

barcelona