Política

conflicte bèl·lic al pròxim orient

Putin i Erdogan denuncien una “catastròfica situació humanitària” a Gaza

Els mandataris han mantingut una conversa telefònica en la qual “han expressat gran preocupació davant l’increment de les víctimes civils

Els presidents de Rússia i Turquia, Vladímir Putin i Recep Tayyip Erdogan, han debatut aquest dimarts l’ “aguda crisi” que té lloc al, Pròxim Orient i han denunciat la “catastròfica situació humanitària” a la Franja de Gaza, en qualificar de “inadmissibles” els atacs contra civils.

Segons el Kremlin, els mandataris han mantingut una conversa telefònica en la qual “han expressat gran preocupació davant l’increment de les víctimes civils i la catastròfica situació humanitària en la Franja de Gaza”. A més, han subratllat “la inadmissibilitat d’atacar barris residencials i instal·lacions religioses i socials”.

“S’han debatut els esforços actius adoptats per la part russa en el marc del Consell de Seguretat de l’ONU i els corresponents passos polític-diplomàtics de Turquia, encaminats a detenir el vessament de sang i garantir l’enviament d’ajuda humanitària”, ha afegit la Presidència russa.

El Kremlin ha subratllat que les posicions de Moscou i Ankara “pràcticament coincideixen i estan orientades a la realització de la coneguda fórmula dels dos Estats, que preveu la creació d’una Palestina independent que coexisteixi amb Israel en un marc de pau i seguretat”.

Al marge de la situació al Pròxim Orient, Putin i Erdogan han abordat la cooperació entre tots dos països, segons la Presidència russa.

Putin ha aprofitat l’ocasió per a felicitar el seu homòleg turc amb el pròxim centenari de la República de Turquia i ha desitjat a tots els ciutadans turcs benestar i prosperitat.

Israel va declarar l’estat de guerra el 7 d’octubre arran de l’atac de milicians procedents de Gaza en el sud del territori israelià, en el qual més de 1.400 persones van ser assassinades i més de 220 segrestades.

Els bombardejos israelians han matat a 5.791 persones a Gaza, i, segons xifres difoses aquest dilluns pel Ministeri de Sanitat de la Franja, el 40% són nens, un 22% són dones i un 5% ancians.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia