Política

S'entreguen els segrestadors d'un avió de passatgers que volava de Xipre a Istanbul

Un dels segrestadors de l'avió és de nacionalitat turca, mentre que el seu company és palestí, amb passaport sirià

Un avió de passatgers de la companyia Atlas Jet, que havia sortit aquest dissabte al matí de Xipre i es dirigia a Istanbul, ha estat segrestat i desviat a la ciutat turca d'Antalya per posar combustible. Els segrestadors s'han identificat com a membres d'Al-Qaeda i han dit que volien anar cap a Teheran. Finalment, s'han entregat a les autoritats turques.

El segrest, que ha durat poc més de cinc hores, ha acabat sense víctimes ni danys materials, a banda d'algunes lesions menors patides per alguns passatgers quan han fugit de l'avió de la companyia turca Atlas Jet.

La rendició dels segrestadors s'ha produït immediatament després de l'alliberament dels dos últims ostatges que quedaven a l'aparell, un dels quals havia dit moments abans en declaracions telefòniques des de l'avió que els raptors eren de nacionalitat libanesa i protestaven en nom de la xarxa terrorista Al-Qaeda per "les pressions i tortures" al seu país.

"Els segrestadors només diuen que volen anar a l'Iran. Són libanesos i protesten per les pressions i les tortures al Líban. Diuen que estan fent això en nom d'Al-Qaeda. Només diuen això", ha explicat l'ostatge. Fonts turcoxipriotes havien declarat anteriorment que els segrestadors eren estudiants de nacionalitat iraniana i que residien a Xipre.

El passatger en qüestió ha confirmat que els terroristes tenien "una bomba de fabricació casolana a les seves mans". I, segons ha explicat, els segrestadors l'havien mantingut retingut fins a l'últim moment perquè sap àrab i perquè les bateries dels seus telèfons estaven esgotades i feien servir el seu mòbil per comunicar-se amb l'exterior.

Cinc hores de segrest
L'avió s'havia enlairat de l'aeroport d'Ercan, a Tympou, a un quart de cinc del matí (GMT) amb 136 passatgers i 6 membres de la tripulació i volava amb destí a Istanbul.

Un dels passatgers ha explicat que 45 minuts després d'enlairar-se, l'avió ha patit un problema i ha començat a descendir. Davant d'això, els dos segrestadors s'han dirigit corrents a la cabina cridant que tenien bombes.

No obstant això, no han aconseguit forçar la porta i entrar a la cabina de l'aparell, i l'avió ha aterrat a Antalya, aparentment perquè els pilots han dit que necessitaven repostar combustible per continuar amb el viatge cap a l'Iran o cap a Síria, com exigien els segrestadors.

Un cop a terra, però, els dos pilots han aconseguit fugir per les finestres de la cabina, segons han informat fonts del Ministeri turc de Transports, fet que han impossibilitat que l'avió prosseguís el vol.

La majoria del passatge també ha abandonat l'avió ràpidament, uns alliberats pels segrestadors, d'altres fugint aprofitant que s'havien obert les portes perquè entrés aire.

Xipre, una important destinació turística per als europeus, està dividida en dues parts: dos terços al sud, amb un govern propi reconegut internacionalment, i l'enclavament turc, batejat pel govern d'Ankara amb el nom de República turca de Xipre Nord.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SALT

El ple municipal aprova el nou contracte de neteja i recollida de residus

SALT
estat espanyol

Sánchez exigeix a Milei una rectificació pública de les seves paraules

barcelona
regne unit

La justícia britànica frena l’extradició d’Assange als EUA

barcelona
guerra a gaza

El fiscal del TPI demana ordres de detenció contra Netanyahu, Gallant i tres líders de Hamàs

barcelona
política

Ajornen la declaració pel Tsunami a Barcelona a Rovira, Soler i Alay

barcelona

Absolt l'acusat de calumniar l’expresident del Consell Comarcal de la Garrotxa

sant jaume de llierca
estat espanyol

Espanya amenaça de trencar relacions amb l’Argentina

barcelona
àfrica

Intent de cop d’estat a la República Democràtica del Congo

Iran

Confirmen la mort del president iranià en l'accident d'helicòpter

barcelona