Política

àsia

Taiwan detecta sis globus xinesos prop del seu territori

Taipei assegura que han travessat la línia divisòria de l’estret

El Ministeri de Defensa de Taiwan ha informat aquest dilluns que sis globus procedents de la Xina han passat o bé per sobre de la seva illa o per l’espai aeri just al nord, i també afirma haver detectat avions i vaixells miliars xinesos a la zona. El Ministeri de Defensa taiwanès, que publica dades diàries sobre la presència militar xinesa prop de l’illa, ha dit que els sis globus van ser detectats diumenge. Es tracta d’un rècord diari d’ençà que el Ministeri de Defensa taiwanès va començar a registrar aquest tipus d’incursions el mes passat, segons han informat aquest dilluns fonts oficials de l’illa recollides per l’agència Efe.

Taipei va informar per primera vegada sobre la presència d’un globus aerostàtic xinès més enllà de la línia divisòria de l’estret de Taiwan el 8 de desembre passat. Des d’aleshores, explica Efe, Taipei ha detectat 49 globus de reconeixement xinesos prop del seu territori, catorze dels quals han arribat a sobrevolar l’illa.

La preocupació pels globus aerostàtics d’origen xinès es remunta al gener de l’any passat, quan la irrupció d’un d’ells en territori nord-americà va provocar la suspensió del viatge que el secretari d’Estat nord-americà, Antony Blinken, tenia previst fer a la Xina en aquell moment.

Pequín va assegurar aleshores que el globus era un dirigible civil utilitzat amb finalitats d’investigació meteorològica, però els Estats Units ho van considerar com a part d’una flota de globus aerostàtics desenvolupada per fer operacions de vigilància, explica Efe.

Pel govern de Taiwan, l’enviament d’aquest tipus de globus forma part de les tàctiques de “zona grisa” de l’exèrcit xinès per atemorir la població de l’illa, la qual una setmana va reforçar l’opció sobiranista amb la renovació del mandat del Partit Democràtica Progressista (PDP) atorgant al seu candidat, l’independentista Lai Ching-te, una victòria sense precedents en les eleccions presidencials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles
Estat espanyol

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa, els lemes de campanya...

Barcelona