Política

Pakistan

La violència terrorista condiciona les eleccions generals

Almenys 7 policies morts i 9 ferits en tres atacs contra les forces de seguretat

Ahir van morir 26 persones i 54 més van resultar ferides en atemptats a oficines electorals i candidats

Almenys set oficials de policia van morir i altres nou persones, incloent-hi civils i policies, han resultat ferides aquest dijous en tres presumptes atacs insurgents separats, mentre el país celebra eleccions generals, segons han confirmat a Efe fonts oficials.

En el primer atemptat, “quatre policies han mort i altres dos han resultat ferits quan insurgents han atacat una furgoneta de la Policia en la zona de Kulachi”, a la província de Khyber Pakhtunkhwa (KP), va confirmar a Efe l’oficial Asfand Yar, de la prefectura de Policia Peshawar, capital provincial.

En un segon incident registrat en el districte de Tank, també en KP, un agent de seguretat també va morir, mentre que un civil i un altre agent van resultar ferits, després d’un atac contra les forces de seguretat prop d’un col·legi electoral, va agregar el funcionari.

En un tercer incident a la província de Balutxistan, dos policies més van morir i altres cinc van resultar ferits en una explosió en el districte de Khanran, segons va dir a Efe l’oficial de policia de Quetta, capital provincial, Abdul Kaleem.

Cap grup armat ha reivindicat fins ara l’autoria d’aquests atacs.

Aquests atacs van tenir lloc mentre el país celebra eleccions generals, l’anunci de les quals ha propiciat un augment d’atacs armats al país contra oficines electorals i candidats, especialment a les províncies de Balutxistan i Khyber Pakhtunkhwa.

En aquestes dues províncies es van registrar ahir tres atemptats contra candidats i oficines de líders polítics que van causar almenys 26 morts i 54 ferits. El grup gihadista Estat Islàmic va reclamar l’autoria de dos d’ells, els més letals, registrats en Balutxistan.

L’augment de la violència, sumat al fet que més de la meitat dels col·legis electorats han estat catalogats com a “sensibles” a atacs, ha portat avui a les autoritats del país al tall dels serveis d’Internet com a mesura de seguretat.

En aquest sentit, també s’ha decidit el tancament de les fronteres amb dos dels seus veïns, l’Iran i l’Afganistan, uns territoris especialment hostils per la presència de grups armats i terroristes.

Els més de 180 milions de pakistanesos convocats per a aquestes eleccions triaran als 266 representants de l’Assemblea Nacional (Cambra Baixa), a més dels representants de les cambres provincials, i amb això les cares del govern dels pròxims cinc anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona