Política

Estats Units

El Senat aprova l’ajuda de 95.000 milions de dòlars a Ucraïna i Israel

Disset senadors republicans han donat suport al paquet financer, que inclou 60.000 milions d’assistència per a Kíiv i 14.000 milions per a Tel Aviv

El projecte de llei encara ha de ser ratificat al Senat, on els conservadors tenen majoria

El multimilionari paquet d’ajuda exterior dels Estats Units, ha superat dilluns a la nit el tràmit al Senat, segons informen aquest dimarts diversos mitjans nord-americans.

El projecte de llei, que preveu destinar 95.000 milions de dòlars 88.692 milions d’euros) a Ucraïna, Israel i altres zones en conflicte, ha estat aprovat a la cambra alta amb 66 vots a favor i 33 en contra. Hi han donat suport els senadors demòcrates i disset republicans, que han resistit a les pressions de l’expresident i aspirant a la presidència Donald Trump, que ha afirmat que Washington no hauria d’atorgar ajuts exteriors sinó són en préstec.

El paquet financer inclou uns 60.000 milions de dòlars (56.016 milions d’euros) d’assistència a Ucraïna per defensar-se de Rússia, uns 14.100 milions de dòlars (13.070 milions d’euros) per a la defensa d’Israel, uns 9.200 milions de dòlars (8.589 milions d’euros) d’ajuda humanitària a civils de zones en conflicte i 4.800 milions de dòlars (4.481 milions d’euros) de suport als aliats de la regió Indo-Pacífica, com Taiwan.

La llei encara ha de ser ratificada al Congrés, on la majoria republicana s’ha oposat en els últims mesos a continuar finançant Kíiv en la guerra contra Moscou.

El president ucraïnès, Volodímir Zelenski, ha manifestat el seu agraïment a tots els senadors que han donat suport a la continuació de l’assistència al seu país. Zelenski ha destacat que aquesta ajuda contribuirà a “salvar vides humanes del terror rus” a Ucraïna. Segons ell, aquesta decisió no només l’esperaven els ucraïnesos, sinó “moltes altres nacions, sobretot a Europa”. “El món espera que el lideratge nord-americà es mantingui ferm i ajudi a protegir vides i a preservar la llibertat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona