Política

bielorússia

Lukaixenko anuncia que es presentarà a la reelecció el 2025

El mandatari bielorús, que el 2020 va obtenir el seu sisè mandat enmig d’una onada de protestes massives i denúncies de frau electoral, governa el país des del 1994 amb mà de ferro

El president bielorús, Alexandr Lukaixenko, principal aliat de Rússia i en el poder des del 1994, ha anunciat aquest diumenge que buscarà un setè mandat en les eleccions de 2025, informa l’agència Efe. Ho ha dit en declaracions a un grup de periodistes després de dipositar el seu vot en les eleccions parlamentàries i locals que se celebren avui en el país, les quals han estat boicotejades per l’oposició per considerar-les una farsa.

“Ho faré, ho faré, ho faré. Ja els hi podeu dir [als opositors], que em presentaré”, ha dit el mandatari, la reelecció del qual el 2020 enmig de denúncies de frau va provocar una onada de massives protestes en el país i amb amplis sectors de la societat bielorussa considerant a l’opositora Svetlana Tikhanóvskaia –actualment a l’exili–, com la veritable guanyadora.

“Ningú, cap president responsable, abandonaria a la gent que l’ha acompanyat en la batalla”, ha afegit el dirigent bielorús, si bé ha recordat que “encara queda un any abans de les eleccions presidencials”, per la qual cosa “moltes coses poden canviar”, segons recull l’agència de notícies BELTA. “Sabem treure conclusions dels nostres errors. Per això, que no esperin res”, reafirmant que no permetrà als seus detractors impulsar un canvi en el poder. Per això, va dir, que no pot “marxar demà“, perquè seria una traïció al seu país.

Lukaixenko, de 69 anys, governa amb mà de ferro Bielorússia des del 1994 i és un dels aliats més pròxims al president rus, Vladímir Putin. Molts analistes el veuen, de fet, com totalment depenent de Moscou. La Unió Europea no reconeix a Lukaixenko com a president de Bielorússia. Un reconeixement que no sembla que li faci perdre la son, ja que aquest mateix diumenge ha dit que el seu país no vol el vistiplau d’Occident per res.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries