Política

Alemanya

Continua la cerca dels dos ‘pensionistes’ de la RAF

Almenys dues persones han estat detingudes en una important operació a Berlín, però la policia admet que no són Staub ni Garweg

Les forces de seguretat alemanyes continuen “buscant intensament” els dos antics membres de l’organització terrorista Fracció de l’Exèrcit Roig (RAF, en alemanya) Ernst-Volker Staub i Burkhard Garweg, en cerca i captura des de fa tres dècades.

La policia criminal de l’Estat de Baixa Saxònia, la policia de Berlín i l’Oficina Federal de Policia Criminal han desplegat aquest diumenge al matí un important dispositiu policial al districte de Friedrichshain de Berlín, però no han aconseguit capturar els dos fugitius.

Els agents han escorcollat un antic recinte industrial al carrer Margrafendamm habitat en part per okupes i persones sense llar. Durant l’operatiu han estat retingudes temporalment deu persones, però han estat alliberades després de ser identificades i en cap moment han estat detingudes, segons ha precisat en un comunicat la Policia Criminal de la Baixa Saxònia.

La nota afegeix que Staub i Garweg “no es trobaven entre aquestes persones” i que continua la seva cerca.

La cacera a l’home dels dos exmilitants de l’organització armada d’extrea esquerra es va reactivar arran de la detenció dimarts passat a la capital alemanya de la seva companya Daniela Klette, de 65 anys, que vivia sota una identitat falsa al districte de Kreuzberg. Tots tres pertanyien a l’anomenada tercera generació de la banda armada i, per la seva edat, han estat batejats com els pensionistes de la RAF.

Coneguda també com la banda Baader-Meinhof, el grup d’ideologia marxista que propugnava la lluita armada va estar actiu entre les dècades de 1970 i 1990, període durant el qual se li imputen almenys 33 assassinats, diversos segrestos i atemptats amb explosius.

El trio format per Klette i els seus companys Ernst-Volker Staub i Burkhard Garweg està acusat d’intent d’homicidi i de diversos robatoris amb violència perpetrats després de la dissolució de la RAF, el 1998, i el consegüent pas a la clandestinitat. Des de llavors, la justícia alemanya no ha cessat en l’intent de localitzar el seu parador. Els tres figuraven des del 2020 en la llista de més buscats de l’Europol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries