Política

política

Collboni arriba al ple dels pressupostos sense els vots necessaris per aprovar-los

BComú va confirmar ahir el vot contrari als pressupostos de l’Ajuntament de Barcelona després d’assistir a una última reunió de negociació a la qual els socialistes els havien convocat. Segons els comuns, en la trobada no hi va haver cap novetat pel que fa a una possible entrada al govern municipal ni en altres propostes. Per la seva part, el PSC va assegurar ahir que el 8 de març van entregar un document als comuns en què acceptaven el 90% de les seves propostes per als pressupostos. La proposta socialista per als pressupostos, però, no ha estat suficient per convèncer els comuns, que han remarcat que ja han estat “molt generosos” i que han fet “grans gestos de confiança” amb el PSC, primer fent alcalde Jaume Collboni quan no havia guanyat les eleccions i després votant a favor de la tramitació inicial dels pressupostos.

Moció de confiança

La negativa dels comuns deixa l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, sense els vots necessaris per aprovar els comptes municipals en el plenari que es farà avui. Però Collboni ja ha anunciat la seva intenció d’aconseguir tirar endavant els pressupostos mitjançant “altre vies”. En aquest sentit, es preveu que acabi utilitzant la via de la moció de confiança –que els alcaldes Trias i Colau ja van haver de fer servir– per forçar l’aprovació immediata dels comptes si no es presenta una candidatura alternativa en el termini d’un mes.

El PSC havia acceptat el 90% de les propostes

El PSC va fer públic ahir que el passat 8 de març havia enviat un document als comuns en el qual s’acceptava el 90% de les peticions d’aquests. Això es traduïa en 90 milions d’euros per a aquest any i en 300 milions per al total del mandat, i s’hi incloïa, per exemple, el compromís de mantenir la reserva del 30% d’habitatge protegit a les noves promocions immobiliàries. La proposta dels socialistes també incloïa vuit milions aquest any i 27 durant tot el mandat per comprar edificis residencials i destinar-los al lloguer; set milions al 2024 i 30 la resta de legislatura per rehabilitar habitatges a la zona del Besòs-Maresme, i 20 milions aquest any i 90 durant el mandat per a protecció d’edificis patrimonials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona