Política

política

Collboni intenta ara la moció de confiança per poder aprovar el pressupost

Nou capítol en la qüestió del pressupost de l’Ajuntament de Barcelona. Després d’haver vist com li tombaven ahir els comptes municipals, Jaume Collboni va anunciar que se sotmetria a una moció de confiança, emprant un mecanisme que permet el reglament municipal, i que facilita una via alternativa per a una possible aprovació del pressupost.

Així, Collboni farà servir el mateix sistema que al seu moment ja van utilitzar Xavier Trias i Ada Colau –ella, en el darrer mandat– i que preveu sotmetre’s a una moció de confiança i obrir un període de 30 dies per a la presentació de possibles candidatures alternatives. Si no se’n presenta cap, el pressupost quedarà aprovat automàticament.

Acusacions encreuades

Al final del ple d’ahir, quan havia perdut la votació per 15 vots a favor i 26 en contra, Collboni va prendre la paraula per retreure a Colau el que ell considera una irresponsabilitat: “Mai havia vist tanta irresponsabilitat junta en tan poc temps. Han provocat el bloqueig de tres governs progressistes”, va recordar Collboni, fent referència a la negativa dels comuns a la Generalitat i a l’Estat. L’alcalde es va refermar, però, en la seva intenció de blindar uns comptes per a la ciutat: “Vaig dir que Barcelona es mereix tenir un pressupost. I el tindrà”, va assegurar l’alcalde, que hi va afegir: “Aquest serà, segurament, el darrer pressupost expansiu que es podrà fer en molts anys i és el que la ciutat necessita”, va reblar l’alcalde.

La moció es presentarà en un ple extraordinari el dia 27 de maig. Collboni va assegurar que el seu és un govern d’esquerres i per fer-ho va brandar el llegat rebut d’altres governs progressistes com el de Pasqual Maragall: “El primer carril bici de la història el va fer Pasqual Maragall, i, de pacificacions del trànsit, se n’han fet moltes abans de les superilles”, li va llançar a Colau. Des d’ERC, Elisenda Alamany va dir que el pressupost presentat és “molt bo” i també es va dirigir directament a la regidora de BComú, a qui va recordar que en el mandat anterior els republicans també van donar suport al pressupost municipal dels comuns sense exigir entrar al govern.

Durant el debat, s’havien anat reproduint les acusacions que uns i altres s’han llançat les darreres setmanes i, mentre que el PSC acusava BComú d’“irresponsable”, la portaveu dels comuns, Ada Colau, assegurava que en els comptes no queda clar cap a on vol portar la ciutat el govern socialista i acusava Collboni de no haver volgut buscar una majoria: “No ha volgut explorar cap de les dues possibles majories, ni amb Junts ni amb nosaltres”, va dir Colau.

En aquest sentit, el portaveu del grup de Trias, Ramon Tremosa, també assegurava que el PSC no havia volgut negociar, sinó que s’havia limitat a parlar: “Avui ens presenten el mateix pressupost que van portar l’octubre passat. No ha canviat res. Però ara vostè està desorientat i més sol”, va dir Tremosa a Collboni.

LES FRASES

Senyora Colau, mai havia vist tanta irresponsabilitat. Ha bloquejat tres governs progressistes
Jaume Collboni
alcalde de barcelona
Senyor Collboni, no ha volgut explorar cap de les dues possibles majories, ni amb Junts ni amb nosaltres
Ada Colau
Portaveu de BCOMú
Ens porta el mateix pressupost que a l’octubre, però ara vostè està desorientat i més sol
Ramon Tremosa
Portaveu de Triasxbcn


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles
Estat espanyol

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona