Política

rússia

Onze detinguts per l’atemptat a la sala de concerts de Moscou

Les autoritats russes asseguren que quatre dels arrestats estarien directament implicats en l’acció terrorista, que ha deixat més d’un centenar de morts

Han estat interceptats quan es dirigien a la frontera amb Ucraïna

Els serveis de seguretat russos han detingut onze persones relacionades amb l’atemptat terrorista de divendres al vespre contra una sala de concerts de Moscou, quatre de les quals estarien directament implicats en l’atac, informa l’agència de notícies russa TASS aquest dissabte. El Servei Federal de Seguretat (FSB) –agència successora del KGB–, ha comunicat aquest matí al president rus, Vladímir Putin, de les detencions. Les autoritats russes asseguren que quatre dels detinguts formarien part del grup d’homes armats que va assaltar la sala de concerts del centre comercial Crocus City Hall, al nord-oest de Moscou, i va obrir foc indiscriminadament contra el públic.

Segons el Servei Federal de Seguretat, quatre homes armats amb fusells automàtics, explosius i bombes incendiàries van perpetrar l’atemptat contra la sala de concerts Crocus City Hall. En un primer moment, els atacants van poder fugir, però aquest dissabte al matí han estat detinguts juntament amb set persones més en una carretera de la regió de Briansk, a 340 quilòmetres de Moscou i fronterera amb Ucraïna. Els arrestats anaven amb un Renault de color blanc, quan han estat interceptats, a l’interior del qual han trobat una pistola, un carregador per a un fusell d’assalt i passaports del Tadjikistan, informa l’agència russa TASS.

Després d’oferir resistència, alguns dels arrestats han resultat ferits. D’acord amb els serveis de seguretat russos, els arrestats pretenien travessar la frontera cap a Ucraïna on mantenien “contactes” amb representants d’aquest país, que els haurien garantit, una escapatòria. No obstant això, les autoritats de Kíiv han negat des d’un primer moment la seva implicació en l’atac.

El nombre de víctimes mortals continua augmentant i supera el centenar. En concret, són ja 133 els morts en l’atemptat, segons l’últim balanç oficial publicat pel Comitè d’Instrucció del Kremlin aquest dissabte, que situa la xifra de ferits en 145, una seixantena de les quals de gravetat.

L’atemptat, reivindicat per Estat Islàmic, es va produir al preàmbul d’un concert del grup de rock Piknik, un membre del qual es troba desaparegut, segons ha informat la banda.

La comunitat internacional ha sortit a rebutjar l’atemptat. Les mostres de condol s’han multiplicat. Destaquen les de l’ambaixada dels Estats Units a Moscou, les Nacions Unides i la Unió Europea.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell