Política

guerra a gaza

Israel bombardeja el punt més al nord del Líban des de l’inici de les hostilitats

Hezbol·là havia llançat prèviament míssils contra una base aèria a la muntanya de Meron, al nord d’Israel

Avions de l’Exèrcit israelià han bombardejat aquest dimarts infraestructura de la milícia xiïta pro iranià Hezbol·là en l’àrea de Zboud, en el nord-est del Líban, en el qual és ja l’atac més allunyat de la frontera amb Israel des de l’inici del foc creuat entre tots dos països arran de la guerra a Gaza, fa més de cinc mesos.

“Avions de combat de les Forces de Defensa d’Israel van atacar una zona d’aterratge i diverses estructures militars dins d’un complex militar utilitzat per la unitat aèria de Hezbol·là en l’àrea de Zboud, a l’interior del territori libanès”, ha informat aquest dimarts un comunicat militar israelià.

Aquesta zona es troba a uns 170 quilòmetres al nord de la línia de frontera entre el Líban i Israel.

Es tracta d’un atac en represàlia, diu Israel, pels míssils llançats aquest matí per Hezbol·là contra la base aèria israeliana al Mont Meron, nord d’Israel, “que no van causar ferits ni danys en les capacitats de la unitat”, segons un comunicat.

Un altre complex militar de la milícia xiïta i “una infraestructura terrorista” han estat també atacats en Ayta ash Shab i Kfarkela, a escassos quilòmetres de la frontera, a més d’un punt d’observació en la zona de Maroun El Ras, en Nabatiye.

Per la seva part, Hezbol·là ha reivindicat avui nou atacs contra Israel i els Alts del Golan ocupats, amb artilleria, míssils i coets, en els quals, segons mitjans àrabs, van llançar més de mig centenar de coets.

Entre aquests atacs, Hezbol·là va confirmar haver atacat la base aèria militar israeliana al Mont Meron, així com les zones d’Avivim i de Shlomi, entre altres.

La frontera entre Israel i Líban viu el seu major pic de tensió des de la guerra de 2006, amb un intens intercanvi de foc des de l’inici de la guerra a Gaza que ja s’ha cobrat la vida d’almenys 345 persones, la majoria en el costat libanès i en les files de Hezbol·là, que ha confirmat 236 baixes de milicians, algunes a Síria.

A Israel han mort 17 persones en el nord (10 militars i 7 civils); mentre que a l’altre costat de la frontera han mort almenys 328, entre ells 42 integrants de milícies palestines, un soldat libanès i 49 civils, inclosos deu menors i tres periodistes.

Les hostilitats en la divisòria van començar el 8 d’octubre, un dia després que esclatés la guerra a Gaza després de l’atac de Hamàs, com una mostra de solidaritat de Hezbol·là amb les milícies islamistes palestines de la Franja. L’intercanvi del foc s’ha intensificat molt en les últimes setmanes, la qual cosa fa témer una guerra oberta entre les parts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries