Política

RIELLS I VIABREA

La CUP s’oposa al nou enllaç viari de l’AP-7 a la Batllòria

La CUP-Defensem la Terra ha manifestat avui la seva oposició al nou enllaç viari de l’AP-7 a la Batllòria. La diputada i candidata de la formació independentista ha denunciat, des de la futura estació de tren de Riells i Viabrea-Breda, que aquest projecte acordat pels governs català i espanyol d’enllaç entre l’AP-7 i la C-35 a l’alçada de la Batllòria és un “nou exemple d’inversió” d’un model “obsolet” centrat en el “foment” del vehicle privat, la “destrucció” del territori i el “negacionisme climàtic”. “No hi ha necessitat d’un nou enllaç entre els ja existents, units per la carretera comarcal que transcorre paral·lela a l’autopista, i que suposaria una nova ferida a la valuosa i ja tant castigada plana al·luvial de la Tordera”, ha assegurat Vinyets.

La candidata també ha contraposat les “sucoses inversions” destinades a la xarxa de carreteres al “mal servei crònic” de la xarxa de trens de rodalies, així com la “falta d’interès” en potenciar el transport públic. En aquest sentit, ha defensat reivindicacions de la seva candidatura com l’impuls dels tren-tram Blanes-Lloret (com a alternativa a la polèmica prolongació de la C-32) o el de les Gavarres (que connectaria l’R11 amb el Baix Empordà). Igualment i com a mesures urgents, ha reclamat l’augment de freqüències d’enllaç a l’estació Maçanet-Massanes (entre l’R11, l’R2 i l’R11) i de les de bus entre l’estació de Caldes de Malavella i Llagostera, per permetre connectar tot el sud del Baix Empordà al tren amb transport públic.

“És hora d’apostar de debò per una mobilitat sostenible, pública i que vertebri el territori en comptes de trinxar-lo. Per això cal deixar d’invertir en més carreteres i fer-ho en el transport públic que ens mereixem”, ha manifestat Vinyets.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Aragonès veu “estrafolària” la proposta de Junts per revertir el dèficit fiscal

barcelona
economia

La inflació a la zona euro es manté en el 2,4%

barcelona
política

Serrat, Coixet, Gervasio Deferr o Jorge Javier Vázquez donen suport a Illa

barcelona
política

La CUP, oberta a entendre’s amb ERC, Junts i comuns

barcelona

Sánchez es torna a investir

Madrid
TEMA DE CAMPANYA

Fer rajar aigua quan no n’hi ha

Girona
Brasil

Bolsonaro s’enreda en la justícia

Buenos Aires

Armènia i l’imperatiu de la memòria

Barcelona
la crònica

Suport a Sánchez, en família