Política

SANT MARTÍ VELL

Torrentà (ERC) posa en valor la feina del Govern amb els micropobles

Anna Torrentà, alcaldessa d’Ordis i número 3 de la candidatura d’ERC Girona a les eleccions al Parlament, ha assegurat en una trobada amb la vicepresidenta Laura Vilagrà a Sant Martí Vell que amb el govern actual és el “primer cop” que els micropobles es “senten escoltats”. Segons Torrentà, s’han començat a “aplicar polítiques pensades pels municipis més petits”.

En aquest sentit, l’alcaldessa d’Ordis ha explicat algunes de les mesures que el Govern Aragonès ha implementat pels micropobles com la de portar oficines bancàries mòbils als municipis que no disposen d’aquest servei o l’ajuda que han rebut els micropobles per poder contractar espectacles culturals de qualitat. “d’aquesta manera, els nostres veïns i veïnes, sovint d’edat més avançada, no s’han de desplaçar a les capitals de comarca o a municipis més grans per fer tràmits bancaris o per gaudir de concerts, teatre o projeccions de cinema”.

Torrentà també ha fet esment a les subvencions concedides per l’Agència Catalana de l’Aigua als municipis per tal d’arreglar canonades i fuites de la xarxa d’aigua “que en molts casos representa una xifra similar a la que pot tenir el pressupost municipal anual d’un poble petit”. Una altra de les iniciatives que ha posat en valor ha estat la integració de l’escola bressol rural dins les escoles rurals, mesura implementada el curs 2022-23 i que va permetre que moltes municipis de menys de 2.500 habitants poguessin oferir els cursos d’I1 i I2 al mateix centre escolar: “Que els nens i nenes puguin gaudir de l’etapa educativa al seu municipi és imprescindible per a la cohesió territorial i per la igualtat d’oportunitats”, ha conclòs Torrentà.

Finalment, una altra de les polítiques que ha remarcat com a molt important per als micropobles ha estat els complements salarials aprovats per aquell personal sanitari que treballi en zones rurals “que permetrà que tothom, visqui on visqui, tingui garantida l’atenció sanitària que mereix”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

RIPOLL

El ple aprova una moció perquè no es faci campanya per la Festa Major

RIPOLL
GIRONA

ERC reivindica un “finançament singular” per millorar el transport públic

GIRONA
estats units

Multen Trump per no acatar l’‘ordre mordassa’ durant el seu judici penal

barcelona
política

Expedient de la JEC al conseller Balcells

barcelona
estat espanyol

L'executiu no aprova cap mesura de regeneració democràtica

barcelona
PALAMÓS

El PSC proposa una revisió integral del sistema de salut

PALAMÓS
estat espanyol

El carregador de tipus C serà obligatori a partir de gener de 2025

barcelona
política

Vergés (Junts) proposa un pla de xoc per fer front els reptes de la pagesia

girona
memòria

La Junta electoral prohibeix una concentració davant la Prefectura

barcelona