Política

Guerra a Gaza

Israel desplega armament i soldats a la frontera de Gaza

Un diari àrab i diversos mitjans israelians asseguren que els EUA han donat el vistiplau a la invasió a Rafah per evitar un dur atac contra l’Iran

L’exèrcit israelià ha desplegat artilleria addicional i vehicles blindats prop de la Franja de Gaza amb vista a una possible invasió terrestre del sud de Gaza, segons el mitjà israelià Ma’ariv. Concretament, les forces israelianes estarien preparant-se per entrar a la ciutat de Rafah, a tocar de la frontera amb Egipte i últim refugi per més d’un milió i mig de gazians.

La comunitat internacional s’oposa a l’operació perquè posaria en perill tots aquests milers de vides, però la ciutat de Rafah s’hauria convertit en moneda de canvi per limitar la resposta militar d’Israel a l’atac de l’Iran de dissabte passat, el qual responia al bombardeig israelià contra el consolat iranià a Damasc (Síria) l’1 d’abril passat.

Segons informa aquest dijous el mitjà qatarià Al-Araby Al-Jadeed, els Estats Units haurien canviat de posició i donat al primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, el seu vistiplau per a una operació militar a Rafah a canvi que Israel s’abstingui de dur a terme un gran atac contra l’Iran.

Durant aquesta nit, segons informa el diari The Jerusalem Post, l’exèrcit israelià ha dut a terme atacs aeris en diverses àrees adjacents a la frontera entre la Franja de Gaza i Egipte. Segons la mateixa informació, que cita un alt funcionari israelià, s’hauria notificat a Egipte de l’execució d’aquests atacs. Ma’ariv, per la seva banda, recull aquest dijous que el comandant del batalló 932 ha llançat un missatge contundent als seus soldats: “Estem entrant a Rafah, el poble d’Israel compte amb vosaltres”.

Els bombardejos israelians d’aquesta nit i matinada a la Franja de Gaza han matat 71 persones més, elevant a 33.970 els morts a l’enclavament palestí des de l’inici de la campanya militar d’Israel, el 7 d’octubre passat, en resposta al brutal atac de Hamàs al sud d’Israel.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

L’Església Metodista autoritza que hi hagi clergues homosexuals

barcelona

Vergés (Junts): “Hem vingut a gestionar tots els temes”

olot
escòcia

L’SNP supera una moció de censura al Parlament

barcelona
política

Puigdemont reprèn la campanya entrant en el cos a cos amb els socialistes

barcelona

ERC reivindica l’atur més baix dels últims 15 anys

girona
xina

Pequín controlarà per llei la informació de les xarxes socials

barcelona
JUDICIAL

Villarejo, citat a declarar com a investigat per l’Operació Catalunya

barcelona
regne unit

Detenen els primers immigrants que s’enviaran a Ruanda

barcelona
Política

Sánchez reapareix a la Fira d’Abril en plena campanya del 12-M

barcelona