Política

política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

Es destinaran a despeses “urgents i necessàries” com augmentar la despesa en salut i ensenyament

La Diputació Permanent del Parlament ha convalidat avui el decret del govern que permet salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits per a poder-los destinar a despeses “urgents i necessàries” com augmentar la despesa en salut i ensenyament. Com informa l’ACN, la consellera d’Economia, Natàlia Mas Guix, ha defensat que la Generalitat ha fet “tots els esforços per minimitzar els efectes” de no tenir aquest any pressupostos, tot i admetre que hi ha “moltes qüestions” que no es podran tirar endavant per la falta d’acord per tirar endavant els comptes públics, com la partida de 50 milions prevista per a mesures educatives, l’augment de l’import del val escolar, l’impuls de “centenars” de projectes d’obra pública que “quedaran frenats” i la rebaixa de l’IRPF per a les rendes de menys de 35.000 euros anuals.

Mas ha carregat contra els partits que van tombar els pressupostos perquè, ha dit, no semblava que fossin conscients del que implicava la seva postura i perquè van actuar “més en lògica de partit que de país”. Els al·ludits han rebatut les seves paraules i el debat sobre el decret s’ha acabat convertint en un intens creuament de retrets. Tot i això, hi han votat a favor ERC, el PSC, Junts i comuns. La CUP, Ciutadans i els populars s’han abstingut mentre que Vox hi ha votat en contra.

El PSC, l’únic partit que va arribar a un acord amb ERC per als pressupostos, ha votat a favor del decret per “responsabilitat”, ja que permet que “Catalunya continuï aixecant la persiana”. En la mateixa línia que la consellera d’Economia, el diputat socialista Raúl Moreno ha criticat la “irresponsabilitat” dels grups que van impedir l’aprovació dels comptes. Junts i comuns s’han defensat deixant clar que el no als pressupostos no significa que no es puguin mobilitzar partides importants i destinar-les allà on fa falta. “Van fallar els pressupostos però Junts no fallarà al país. No ens podem permetre que els serveis públics quedin afectats”, ha indicat el diputat de Junts Francesc de Dalmases justificant el vot d’avui. També la diputada i candidata dels comuns Jéssica Albiach, partit que aquest any no ha validat els pressupostos per la seva oposició al projecte del Hard Rock, ha constatat que l’aprovació del decret els dona la raó. “El fracàs dels seus pressupostos no havia d’implicar que els recursos es quedin al calaix, el 13 de març semblava per vostès que s’acabava el món i avui es demostra que és possible posar gairebé 2.000 milions al servei de la ciutadania i complir amb els col·lectius sense empassar-se el casino més gran d’Europa”, ha etzibat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

L’Església Metodista autoritza que hi hagi clergues homosexuals

barcelona

Vergés (Junts): “Hem vingut a gestionar tots els temes”

olot
escòcia

L’SNP supera una moció de censura al Parlament

barcelona
política

Puigdemont reprèn la campanya entrant en el cos a cos amb els socialistes

barcelona

ERC reivindica l’atur més baix dels últims 15 anys

girona
xina

Pequín controlarà per llei la informació de les xarxes socials

barcelona
JUDICIAL

Villarejo, citat a declarar com a investigat per l’Operació Catalunya

barcelona
regne unit

Detenen els primers immigrants que s’enviaran a Ruanda

barcelona
Política

Sánchez reapareix a la Fira d’Abril en plena campanya del 12-M

barcelona